Productmanager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Productmanager?

Een productmanager is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met productontwikkeling. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een productmanager het beste omschrijven als het bedenken en realiseren van nieuwe producten en/of diensten. Een van de belangrijkste taken van de productmanager is het optimaal begeleiden van dit proces. In de meeste gevallen zal de productmanager met meerdere afdelingen samenwerken om dit te kunnen bereiken. Een productmanager zorgt ervoor dat nieuwe ideeën werkelijkheid worden. De focus ligt bij het beroep productmanager op conceptontwikkeling en productontwikkeling. Ook het uitvoeren van marktonderzoek met betrekking tot nieuwe producten behoort tot de werkzaamheden van de productmanager. Een productmanager is verantwoordelijk voor de gehele productlevenscyclus, waaronder ook de ontwikkeling, de marketing, kwaliteitszorg en de financiële resultaten vallen. Ook logistieke vraagstukken behoren over het algemeen toe tot de werkzaamheden van de productmanager. Daarnaast weegt de productmanager andere belangrijke factoren tegen elkaar af, zoals demografie, concurrentie aanbod en de match tussen het product en bedrijf. De werkzaamheden van een productmanager zijn belangrijk, omdat het belangrijk is voor bedrijven om producten op de juiste manier te ontwikkelen. Daarnaast moet de behoefte naar producten op de juiste manier ingeschat worden om goede resultaten te kunnen behalen. Als productmanager ben je dan ook op een brede manier verantwoordelijk voor productontwikkeling. Dit houdt in dat de productmanager met verschillende afdelingen en managers zal samenwerken om tot het beste resultaat te kunnen komen. Het is niet zo dat productmanagers alleen verantwoordelijk zijn voor het bedenken van fysieke producten. Een productmanager kan ook verantwoordelijk zijn voor het uitwerken van nieuwe diensten.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Productmanager

Wat is het salaris en tarief van een Productmanager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Productmanager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Productmanager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Productmanager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl