Persfotograaf

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Persfotograaf?

Een persfotograaf is een fotograaf die persfoto's maakt, die gebruikt kunnen worden voor verschillende soorten nieuwsberichten. Persfoto's kunnen in opdracht gemaakt worden voor een mediabedrijf of worden naar willekeur gemaakt door de persfotograaf. In het laatste geval kan de persfotograaf persfoto's proberen te verkopen aan geïnteresseerde partijen. Het beroep persfotograaf is de laatste jaren wel erg veranderd, omdat de meeste mediabedrijven alleen nog gebruikmaken van zelfstandig werkende persfotografen, die ingehuurd worden voor bepaalde opdrachten. Als persfotograaf ben je dan ook in de meeste gevallen werkzaam voor verschillende opdrachtgevers. Daarnaast kan een persfotograaf zelfstandig op zoek gaan naar nieuwswaardige persfoto's, in de hoop ze te kunnen verkopen. De specialisatie persfotograaf is niet uitgestorven, maar is wel veranderd de afgelopen jaren, omdat iedereen tegenwoordig foto's kan maken. Dit laatste heeft vooral betrekking op actueel nieuws dat door omstanders gefotografeerd kan worden, zonder dat er sprake is van een echte persfotograaf. Een persfotograaf is dus gespecialiseerd in persfotografie, wat betrekking heeft op foto's die gebruikt worden om bepaalde nieuwsonderwerpen aan te vullen. Het is niet zo dat een persfotograaf alleen zoekt naar spannende foto's, omdat een persfotograaf ook gewoon op afspraak werkzaam is om persfoto's te maken. De meeste mediabedrijven huren persfotografen in als ze bijvoorbeeld een artikel schrijven voor een krant of blad dat voorzien moet worden van foto's. Als een persfotograaf zelfstandig werkt kan deze ook zelfstandig zoeken naar interessante plaatjes, zoals van bekende mensen. In dit geval noemt men een persfotograaf ook wel eens een paparazzo. Maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn, omdat een persfotograaf niet alleen op zoek is naar bekende personen. Een persfotograaf kan bijvoorbeeld ook foto's maken van een interessante sportwedstrijd of ander evenement.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Persfotograaf

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Persfotograaf

Wat is het salaris en tarief van een Persfotograaf? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Persfotograaf in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Persfotograaf

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Persfotograaf bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl