Sportfotograaf

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Sportfotograaf?

Een sportfotograaf is een beroepsfotograaf die zich heeft gespecialiseerd in sportfotografie. Sportfotografie is een bijzondere specialisatie te noemen, omdat het maken van de juiste goede sportfoto's in de praktijk nog niet zo makkelijk is. In veel gevallen draaien sportfoto's om actiefoto's, die op het juiste moment gemaakt moeten worden. Goede sportfoto's kunnen over het algemeen goed verkocht worden aan geïnteresseerde partijen, zoals krantenuitgevers of andere soorten uitgevers. Als sportfotograaf kan je van verschillende sporten foto's maken en ben je in de meeste gevallen werkzaam als zelfstandig ondernemer. Sportfoto's zijn over het algemeen alleen interessant als ze een bepaald actiemoment weergeven, waardoor de foto een toegevoegde waarde heeft. Het is niet zo dat een sportfotograaf alleen foto's maakt van actiemomenten, omdat een sportfotograaf ook andere foto's kan maken, die met sport te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan het maken van foto's van het publiek, of aan het maken van foto's van trainers of andere interessante aanwezige mensen. Het worden van een professionele sportfotograaf is over het algemeen alleen voorbehouden aan vaklieden die ook passie hebben voor sport. Sportfotografen maken over het algemeen gebruik van speciale fotocamera's, die kunnen werken met een heel korte sluitertijd, omdat het maken van snelle foto's belangrijk is voor de sportfotograaf. Als sportfotograaf kan je ook in opdracht werken voor een sporter of de sponsor van een sporter. Dit betekent dat de sportfotograaf ingehuurd wordt om van een bepaalde sporter sportfoto's te maken, die voor uiteenlopende doeleinden gebruikt kunnen worden. Het werken voor een sporter in opdracht betekent meestal dat er in een gecontroleerde omgeving foto's gemaakt kunnen worden, zoals in een fotostudio. Het grote voordeel hiervan is dat de fotograaf betere belichting kan toepassen dan bijvoorbeeld langs een voetbalveld.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Sportfotograaf

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Sportfotograaf

Wat is het salaris en tarief van een Sportfotograaf? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Sportfotograaf in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Sportfotograaf

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Sportfotograaf bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl