Gieterij medewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Gieterij medewerker?

Een gieterijmedewerker is een metaalarbeider, die zich gespecialiseerd heeft in het maken van mallen die gebruikt worden om voorwerpen te kunnen gieten. Door het gieten van een vloeibare substantie in een gietstuk worden voorwerpen gemaakt, die de vorm van de mal aannemen. Het maken van mallen is aan te merken als specialistisch werk, dat overgelaten moet worden aan de juiste vaklieden. Het gieten van voorwerpen door middel van mallen komt veel voor binnen de industrie, op verschillende manieren. In sommige gevallen kan het gaan om grote voorwerpen, die alleen gemaakt kunnen worden door het gebruiken van mallen. Om een substantie te kunnen gieten zal de substantie eerst vloeibaar gemaakt moeten worden. Dit wordt gedaan door de substantie heet te stoken, zodat het een vloeibare vorm aanneemt. Hierna kan een gieterijmedewerker de vloeibare substantie in de mal gieten. Als de substantie in de mal gegoten is zal deze langzaam afkoelen en een vaste vorm aannemen. Als de vorm afgekoeld is kan de mal verwijderd worden en het product verder afgewerkt worden indien dit nodig is. Het gieten van voorwerpen kan in grote aantallen gedaan worden, echter kan het ook voorkomen dat een gieterijmedewerker een voorwerp maar één keer hoeft te maken. Het maken van mallen is niet makkelijk en vraagt om veel kennis en vaardigheden, omdat het op de juiste manier gieten van materialen niet makkelijk is. Als mallen niet op de juiste manier opgebouwd worden zal het voorwerp niet goed gegoten kunnen worden. Als gieterijmedewerker heb je in de meeste gevallen te maken met brons, koper of aluminium. Bij grote aantallen of bij grote maatnauwkeurigheid kan een gieterijmedewerker ook te maken hebben met hogedrukgieten. Een andere benaming voor hogedrukgieten is spuitgieten. Als gieterijmedewerker is het belangrijk om op de persoonlijke veiligheid te letten. Het gieten van vloeibare substanties kan potentieel gevaarlijk werk zijn.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Gieterij medewerker

Wat is het salaris en tarief van een Gieterij medewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Gieterij medewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Gieterij medewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Gieterij medewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl