Landschapsarchitect

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Landschapsarchitect?

Een landschapsarchitect is een architect die zich gespecialiseerd heeft in landschapsarchitectuur. Landschapsarchitectuur heeft betrekking op het ontwerpen, plannen, vormgeven en omvormen van onbebouwde gebieden. Landschapsarchitectuur heeft niet alleen betrekking op grote landschappen, maar op alle landschappen, zoals parken, openbare ruimten, tuinen, recreatieterreinen en sportvelden. Een landschapsarchitect ontwerpt dan ook de inrichting van verschillende soorten terreinen, die niet bebouwd zijn. Deze terreinen worden door de landschapsarchitect volledig ingericht met bijvoorbeeld bomen, planten, vijvers en paden. Openbare terreinen hebben een andere functie dan bijvoorbeeld privétuinen. Ze moeten dan ook aan veel meer eisen voldoen, zoals ecologische en sociale aspecten en regels over de leefomgeving. De werkzaamheden van een landschapsarchitect gaan dus veel verder dan alleen het ontwerpen en aanleggen van tuinen en/of parken. Als landschapsarchitect heb je bijvoorbeeld ook te maken met ruimtelijke ordening. Landschapsarchitectuur heeft dus betrekking op openbare ruimtes, waar wij allemaal van kunnen genieten. Als landschapsarchitect heb je niet alleen te maken met parken, maar met alle openbare ruimtes, die ook voorzien kunnen zijn van bebouwing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan woonwijken, havens en aan industrieterreinen. Als landschapsarchitect werk je over het algemeen veel samen met andere belanghebbenden, zoals planologen en gemeentes. Het is de landschapsarchitect, die zijn visie weergeeft en het zijn de planologen, die de visie proberen in te passen. Dit is meestal een samenspel tussen de landschapsarchitect, planologen en de gemeente. Het beroep landschapsarchitect betreft een beschermende titel, net zo als het geval is bij reguliere architecten en tuinarchitecten. Met andere woorden mag niet iedereen zich zomaar uitgeven voor landschapsarchitect of andere soorten architect.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Landschapsarchitect

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Landschapsarchitect

Wat is het salaris en tarief van een Landschapsarchitect? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Landschapsarchitect in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Landschapsarchitect

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Landschapsarchitect bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl