Marktmedewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Marktmedewerker?

Een marktmedewerker is een verkoopmedewerker, die verantwoordelijk is voor het ondersteunen van een marktkoopman. In de meeste gevallen zal een marktmedewerker verantwoordelijk zijn voor alle voorkomende werkzaamheden, zoals het helpen opbouwen van de marktkraam, het verkopen van waren, het aanvullen van waren, het opruimen van afval en het afbreken van de marktkraam. Over het algemeen zijn alleen het de grotere marktkramen die gebruikmaken van marktmedewerkers. Denk bijvoorbeeld aan marktkooplieden, die groente, fruit, vis, kaas, broodwaren of vleeswaren verkopen. Als het een echt grote marktkraam betreft kan er ook sprake zijn van meerdere marktmedewerkers. De inhoudelijke werkzaamheden van een marktmedewerker kunnen per marktkraam verschillen, omdat marktkooplieden verschillende waren kunnen verkopen. Eigenlijk voert een marktmedewerker dezelfde werkzaamheden uit als een marktkoopman, met het belangrijke verschil dat een marktmedewerker niet aangemerkt kan worden als ondernemer. De meeste marktkooplieden, die een populair assortiment verkopen, zoals groente, fruit, kaas of vis, staan zes dagen in de week op de markt en maken gebruik van marktmedewerkers, omdat ze het in de meeste gevallen niet alleen aan kunnen. Dit heeft niet alleen betrekking op de daadwerkelijke verkoop, maar op alles wat bij de markt komt kijken. Denk bijvoorbeeld ook aan het uitladen van de marktwagen en aan het opbouwen van de marktkraam. Het opbouwen van de marktkraam neemt over het algemeen redelijk veel tijd in beslag, waardoor de marktmedewerker een belangrijke hulp is voor de marktkoopman. Ook tijdens de markt kan het voorkomen dat bepaalde producten opgehaald moeten worden, die nog in de marktwagen staan. Het beroep marktmedewerker is redelijk populair te noemen onder jongeren, die iets extra willen verdienen. Dit neemt niet weg dat ook volwassenen werkzaam kunnen zijn als marktmedewerker.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Marktmedewerker

Wat is het salaris en tarief van een Marktmedewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Marktmedewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Marktmedewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Marktmedewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl