Oldtimer restaurateur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Oldtimer restaurateur?

Een oldtimer restaurateur is een ondernemer of liefhebber, die zich gespecialiseerd heeft in het restaureren van oldtimers. De laatste jaren komen er steeds meer oldtimer restaurateurs bij, die in sommige gevallen een eigen bedrijf oprichten. Dit komt vooral doordat er steeds meer liefhebbers te vinden zijn van oude voertuigen. Lang niet alle oldtimer liefhebbers zijn zelf in staat om een voertuig op te knappen. Door de toenemende vraag naar oldtimers is er een echte markt ontstaan voor het restaureren van oldtimers. Als oldtimer restaurateur is het belangrijk dat je secuur werkt en dat je over doorzettingsvermogen beschikt, omdat het restaureren van voertuigen meestal een langere periode in beslag neemt. Daarnaast kan het vinden van de juiste onderdelen lastig tot moeilijk zijn. Als we spreken van een professionele oldtimer restaurateur zijn kennis en vaardigheden belangrijk, omdat het opknappen of restaureren van voertuigen, zoals een auto, om veel kennis en vakmanschap vraagt. Daarnaast moet een oldtimer restaurateur over passie beschikken om tot een goed eindresultaat te kunnen komen. Het opknappen van oldtimers is in de meeste gevallen niet goedkoop, omdat onderdelen moeilijk te verkrijgen zijn en omdat er veel arbeidsuren gaan zitten in het restaureren van een oldtimer. In veel gevallen zal een oldtimer restaurateur verschillende sloperijen moeten bezoeken voor onderdelen, of moeten zoeken via het internet om de juiste onderdelen te vinden. Ook komt het regelmatig voor dat oldtimer restaurateurs onderdelen moeten laten namaken. Het vinden van originele authentieke onderdelen vraagt om een groot netwerk van specialisten, omdat in veel gevallen de onderdelen niet zomaar beschikbaar zijn. Hoeveel het zal kosten om een oldtimer te restaureren is grotendeels afhankelijk van de eigen inzet. In alle gevallen is het belangrijk dat een oldtimer restaurateur aangemerkt kan worden als allround monteur en technicus.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Oldtimer restaurateur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Oldtimer restaurateur

Welke opleiding is nodig om Oldtimer restaurateur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Oldtimer restaurateur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Oldtimer restaurateur

Wat is het salaris en tarief van een Oldtimer restaurateur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Oldtimer restaurateur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Oldtimer restaurateur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Oldtimer restaurateur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl