Meubelstoffeerder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Meubelstoffeerder?

Een meubelstoffeerder is een gespecialiseerde vakman of vakvrouw die verschillende werkzaamheden kan uitvoeren, zoals het stofferen van nieuwe meubels, het uitvoeren van reparaties of het vervangen van stoffering. In de meeste gevallen zal je als meubelstoffeerder te maken hebben met unieke meubels, die bijvoorbeeld door een meubelmaker gemaakt zijn. Daarnaast kan het gaan om oude meubels, die simpelweg aan nieuwe stoffering toe zijn. Als meubelstoffeerder zul je over het algemeen niet alleen te maken krijgen met meubels, omdat de meeste meubelstoffeerders ook andere voorwerpen kunnen voorzien van nieuwe stoffering. Denk bijvoorbeeld ook aan bootkussens of aan zitbanken binnen boten. Het beroep meubelstoffeerder is aan te merken als ambachtsberoep, omdat het kunnen vervangen, repareren en aanbrengen van verschillende stofferingen om veel vakmanschap vraagt. Daarnaast heeft een goede meubelstoffeerder veel kennis van de vulling, omdat de vulling de vormgeving en hardheid van meubels zal bepalen. Het is ook denkbaar dat een goede meubelstoffeerder naar de algehele staat van meubels zal kijken. Het is dan ook prima denkbaar dat een meubelstoffeerder ook andere werkzaamheden uitvoert, zoals het mogelijk lakken van houtwerk, het verstevigen van de verbindingen of de veren van meubels zal vernieuwen. In de meeste gevallen zal een meubelstoffeerder dan ook aangemerkt moeten worden als allround vakman of vakvrouw, die verschillende werkzaamheden kan uitvoeren. In veel gevallen zal een meubelstoffeerder dus meer werkzaamheden uitvoeren dan alleen het stofferen van meubels. Denk bijvoorbeeld ook aan het reinigen van stofferingen of aan het opvullen van stofferingen zonder dat er sprake is van het vernieuwen van stoffering.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Meubelstoffeerder

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Meubelstoffeerder

Welke opleiding is nodig om Meubelstoffeerder te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Meubelstoffeerder? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Meubelstoffeerder

Wat is het salaris en tarief van een Meubelstoffeerder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Meubelstoffeerder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Meubelstoffeerder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Meubelstoffeerder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl