Videograaf

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Videograaf?

Een videograaf is iemand die verantwoordelijk is voor het maken en bewerken van videobeelden. Als videograaf maak je meestal verschillende soorten opnames door het gebruik van een videocamera en ben je ook verantwoordelijk voor het bewerken van de videobeelden met behulp van een edit programma. Het op de juiste manier bewerken van videomateriaal is niet eenvoudig en vereist de nodige kennis en creativiteit. Een andere benaming voor videograaf is soms ook wel video-editor. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een videograaf het beste omschrijven als het volledig verzorgen van filmproducties. Het belangrijkste verschil tussen een videograaf en een cameraman is dat een videograaf verantwoordelijk is voor de gehele productie. Dit houdt in dat een videograaf zelfstandig moet kunnen werken met verschillende programma's om videomateriaal tot een bruikbaar geheel te kunnen verwerken. Dit is een belangrijk verschil met het beroep cameraman, omdat een cameraman doorgaans in teamverband werkt. Denk bijvoorbeeld aan een cameraman die ook gebruikmaakt van een verlichtingsspecialist en geluidsman. Als videograaf ben je zelf verantwoordelijk voor het verzorgen van de juiste belichting en geluid. Het beroep videograaf kent verder geen vaste beroepsomschrijving, omdat je ingezet kan worden voor verschillende werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het maken van bedrijfsfilms, het maken van een bruidsvideo of het maken van algemene promotievideo's. De meeste videograven zijn vandaag de dag werkzaam als zelfstandig ondernemer en het is denkbaar dat een videograaf ook andere werkzaamheden zal uitvoeren. Vanzelfsprekend moet een videograaf precies weten welke filmtechnieken het beste toegepast kunnen worden en hoe de beelden uiteindelijk het beste gemonteerd moeten worden om tot een professionele productie te komen. Een videograaf is dus een allround filmproductie specialist.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Videograaf

Wat is het salaris en tarief van een Videograaf? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Videograaf in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Videograaf

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Videograaf bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl