Zzp-er

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Zzp-er?

Is zzp'er zijn een beroep? Als je naar de definitie van ‘beroep’ kijkt wel. Het gaat hierbij namelijk om werkzaamheden die je uitvoert om een inkomen mee te verdienen. Het beroep bestaat dan uit een vakgebied, dat arbeidswerkzaamheden omvat waar kennis en kunde voor nodig zijn. Er zijn in Nederland meer dan 1,6 miljoen zzp'ers werkzaam in verschillende beroepen en sectoren. Iedere ondernemer met een eenmanszaak is ooit gestart met een inschrijving in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Daarbij is het voor de uitvoering van elk beroep als zzp'er van belang om je in te dekken tegen risico’s. Wij gaan eerst nog even dieper in op het beroep zzp'er om je daarna stap voor stap mee te nemen in het afdekken van alle belangrijke risico’s voor zzp'ers. Vanzelfsprekend kunnen zzp'ers verschillende beroepen uitoefenen en daarom ook te maken krijgen met verschillende beroepsrisico's. Vandaag de dag zijn binnen alle branches en sectoren zzp'ers werkzaam op verschillende manieren. Het werken als zzp'er is tegenwoordig populair te noemen, omdat er zoveel voordelen zijn aan het zelfstandig bestaan. Wanneer je een eigen bedrijf wilt starten als zzp'er, is het echter belangrijk dat je kunt omgaan met deze zelfstandigheid. Het is in ieder geval zeker niet zo dat de zzp-opdrachten vanzelf komen aanwaaien. Ook als zzp'er zul je dus actief moeten werken aan de naamsbekendheid van jezelf en dus van het bedrijf.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Zzp-er

Wat is het salaris en tarief van een Zzp-er? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Zzp-er in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Zzp-er

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Zzp-er bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl