Textielreiniger

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Textielreiniger?

Een textielreiniger is een persoon die gespecialiseerd is in het op een professionele wijze reinigen van textiel. Denk daarbij onder meer aan het reinigen van vloerkleden, maar ook aan matrassen net als meubels in de vorm van stoffen banken. Zo reinigt een professionele textielreiniger eveneens zonweringen of textiel in voertuigen, zoals bekleding van stoelen. Er zijn allerlei soorten textiel waar expertise voor nodig is om de stof op een professionele manier te reinigen. Een textielreiniger beschikt over de kennis en ervaring om bijvoorbeeld onder meer gevoelige stoffen te reinigen. In het verlengde van het reinigen van objecten komt het ook voor dat een textielreiniger kleding op een professionele manier reinigt. In dat geval komen er overigens tevens andere werkzaamheden aan te pas. Denk maar aan het strijken en persen van een wollen pak of van andere kwetsbare kleding van textiel. Bij het reinigen van textiel valt er onder meer te denken aan de reiniging van lakens uit hotels, waarbij de werkzaamheden bijvoorbeeld in een wasserij plaatsvinden. Er zijn wat dat betreft ook textielreinigers die zich gespecialiseerd hebben in een bepaald soort textiel. Een voorbeeld daarvan is het reinigen van werkkleding of meer specifiek het reinigen van veiligheidskleding en drijfpakken voor de offshore-industrie. Textielreiniging omvat dan ook een breed werkgebied, waarbij er verschillende specialismen te onderscheiden zijn. Een textielreiniger neemt textiel in ontvangst en zorgt dat de juiste reinigingsmethode wordt toegepast. Dat kan bijvoorbeeld het stomen van textiel zijn, maar ook het wassen ervan. Daarnaast zijn er textielreinigers die op locatie werken en bij particulieren thuiskomen om bijvoorbeeld textiel van meubels, vloerkleden of raambekleding te reinigen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Textielreiniger

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Textielreiniger

Wat is het salaris en tarief van een Textielreiniger? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Textielreiniger in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Textielreiniger

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Textielreiniger bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl