Team Mijnzzp

Wat doet een Mobiliteitsadviseur (vervoer)?

Een mobiliteitsadviseur vervoer heeft de verantwoordelijkheid binnen een organisatie om het vervoer te verduurzamen en verkeerskundige mobiliteitsproblemen op te lossen. Denk hierbij onder meer aan het opstellen van beleid en de uitvoering daarvan. Ook het informeren van werknemers met betrekking tot alternatieve vormen van vervoer kan deel uitmaken van de werkzaamheden. Bijvoorbeeld door werknemers te stimuleren om van alternatieve vervoersmogelijkheden gebruik te maken kin plaats van in de auto naar het werk te gaan. Overigens kan er tevens sprake zijn van het adviseren op een andere manier invulling te geven aan de werksituatie. Bijvoorbeeld door een mobiliteitsprobleem deel op te lossen en voor een duurzame werksituatie te kiezen, zoals telewerken en thuiswerken. In het kader van het stimuleren van alternatieven voor autogebruik valt er te denken aan fietsen of aan het gebruikmaken van het openbaar vervoer. In het kader van fiscale maatregelen, zoals een fiets van de zaak of abonnementen voor het openbaar vervoer, ligt er eveneens een taak voor een mobiliteitsadviseur. Andere werkzaamheden hebben onder meer betrekking op de verwerking van onderzoeksresultaten om in een verkeerskundig advies te voorzien. Doorgaans is er sprake van deelname aan diverse overlegvormen met interne en externe partijen. Afhankelijk van de organisatie waar een mobiliteitsadviseur werkt, kan het ook zo zijn dat er een taak is om verkeerskundige verzoeken te behandelen van bedrijven of burgers. De hoofdwerkzaamheden hebben doorgaans betrekking op het opstellen en evalueren van beleid op het gebied van mobiliteit en verkeer. De focus ligt daarbij op strategische beleidsadvisering. Het opbouwen van een netwerk kan eveneens deel uitmaken van de werkzaamheden van een mobiliteitsadviseur.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Mobiliteitsadviseur (vervoer)

Wat is het salaris en tarief van een Mobiliteitsadviseur (vervoer)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Mobiliteitsadviseur (vervoer) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Mobiliteitsadviseur (vervoer)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Mobiliteitsadviseur (vervoer) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl