Boomrooier

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Boomrooier?

Een boomrooier is een persoon die zich gespecialiseerd heeft in een het rooien van bomen en daarmee het weghalen van boomstronken. Het vellen van bomen is een andere benaming die te gebruiken is voor het rooien van bomen. Overigens is het kappen van bomen niet hetzelfde, want daarbij wordt de boom omgezaagd of omgehaald, maar blijft de stronk in de grond aanwezig. Een boomrooier verricht zeer specialistisch werk waar kennis en ervaring voor nodig is. Er zijn allerlei redenen om een boomrooier in te schakelen. Een reden die voorkomt, betreft het verwijderen van een boom met boomstronk omdat deze overlast veroorzaakt, zoals in een tuin. Het komt ook voor dat een boom simpelweg te groot is geworden en daardoor de lichtinval belemmert of voor vervelende bladvorming in de eigen tuin en in die van de buren zorgt. Indien er sprake is van schade aan een boom door bijvoorbeeld een storm, is het belangrijk om de boom te rooien vanwege de veiligheid. Zo is een boomrooier eveneens in te schakelen als er bomen geveld moeten worden om ruimte te maken voor het bouwen van woningen voor een nieuwbouwproject of voor de realisatie van nieuwe kantoorgebouwen. Een boomrooier brengt eerst de situatie in kaart door te kijken hoe groot de boom is, waar deze staat en hoe de omgeving eruitziet. Als de situatie duidelijk is en de voorbereidingen zijn getroffen om de boom te rooien, zoals de vergunningaanvraag, gaat de bomenrooier aan de slag. Deze begint doorgaans bovenin de boom en daar is dan ook een hoogtewerker of een zogenoemde verreiker voor nodig. Het is vanwege de omgevingssituatie namelijk niet altijd mogelijk om in één keer een boom te vellen. Daarom wordt bovenaan begonnen met het kappen om zo de veiligheid te waarborgen. Een boomrooier is daarna verantwoordelijk voor het versnipperen van takken en transporteren van boomstammen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Boomrooier

Wat is het salaris en tarief van een Boomrooier? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Boomrooier in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Boomrooier

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Boomrooier bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl