Creative director

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Creative director?

Een creative director is een persoon die binnen een bedrijf of afdeling een leidinggevende functie heeft op het gebied van de artistieke en creatieve werkzaamheden binnen de organisatie. Een creative director vertaalt op een creatieve manier de wensen van klanten, zoals betreffende het opzetten van een reclamecampagne. Daarbij is een creative director eveneens te zien als het aanspreekpunt voor de opdrachtgever. Het behoort tot de werkzaamheden om na het vertalen van de wensen de creatieve lijnen uit te zetten. Het kan eveneens tot de taken behoren om daarna de verantwoordelijkheid te nemen voor de invulling en uitwerking. Deze werkzaamheden zijn echter afhankelijk van de exacte invulling en het takenpakket. Het kan namelijk ook zijn dat een ander persoon deze verantwoordelijkheid op zich neemt. In elk geval heeft een creative director de eindverantwoordelijkheid en is er sprake van concreet leidinggeven aan de campagne. Daarbij stuurt een creative director het creatieve team aan. Overigens kan het eveneens tot de taken behoren om personeel te selecteren en medewerkers aan te trekken. Zo is het ook mogelijk dat er naast de ontwikkeling van reclamecampagnes sprake is van een adviserende functie. Verder behoort het analyseren van informatie eveneens tot de taken, net als het maken van marketingplannen en het voeren van gesprekken met klanten. Een creative director kan in de reclamewereld werkzaam zijn, maar de functie komt ook in tal van andere sectoren voor. Bijvoorbeeld in de entertainmentindustrie net als in de filmwereld, muzieksector en modebranche. In de functie is er meestal sprake van samenwerking met een team van medewerkers die elk een andere rol vervullen om het project uit te voeren. Het beroep creative director is overigens aan te merken als populair beroep.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Creative director

Wat is het salaris en tarief van een Creative director? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Creative director in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Creative director

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Creative director bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl