Programmadirecteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Programmadirecteur?

Een programmadirecteur heeft de verantwoordelijkheid voor de aansturing van programmamanagers. Deze zijn op hun beurt weer verantwoordelijk voor het aansturen en begeleiden van projecten. De eindverantwoordelijkheid voor de programma’s ligt bij de programmadirecteur. Het is mogelijk dat taken van de verschillende functies elkaar in bepaalde situaties deels overlappen. In elk geval behoort het tot de werkzaamheden van een programmadirecteur om het doel van het programma vast te stellen. Daarbij is het ook een taak om alle medewerkers die bij het programma betrokken zijn daarvan op de hoogte te stellen. Een programma bestaat daarbij uit projecten die aan elkaar gerelateerd zijn en hebben afzonderlijke doelstellingen om het uiteindelijke programmadoel te behalen. Het behoort ook tot de verantwoordelijkheid en taken om goedkeuring te geven voor wijzigingen alvorens deze worden uitgevoerd. De programmadirecteur dient eveneens in te stemmen en goedkeuring te verlenen voor het budget om de doelen van een programma te behalen. Het leidinggeven aan programmamanagers is een van de belangrijke werkzaamheden. Dat uit zich onder meer door de aangeleverde rapportages door te nemen. Aan de hand van de informatie uit de rapportages is het mogelijk om te bepalen of de voortgang volgens planning verloopt. Een rapport kan echter ook aanleiding geven om aanpassingen of verbeteringen door te voeren. Bovendien ligt er een verantwoordelijkheid voor een programmadirecteur om knopen door te hakken als er zich een probleem voordoet. Verder is het in het kader van de uitvoering van de functie ook belangrijk om kansen, die in het belang van de organisatie zijn, te onderkennen, te benutten en deze zelf te creëren. Daarbij hoort eveneens het ontwikkelen van een visie op de lange termijn.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Programmadirecteur

Wat is het salaris en tarief van een Programmadirecteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Programmadirecteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Programmadirecteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Programmadirecteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl