Autojournalist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Autojournalist?

Een autojournalist heeft als taak om over auto’s en ontwikkelingen in de autobranche te schrijven. Een van de werkzaamheden is het uitvoeren van testritten in auto’s om aan de hand van de ervaring een verhaal te schrijven. Het rijden en testen van auto’s vormen namelijk de basis om een tekst te schrijven. De werkzaamheden bestaan niet alleen uit het schrijven van teksten. Het is ook mogelijk dat een journalist video’s maakt en deze bewerkt en monteert voor een divers publiek. Verder is het belangrijk om de auto ook in beeld te brengen door foto’s te maken. Daarbij gaat het niet alleen om de buitenkant van de auto, maar ook om de binnenkant met oog voor details. Bijvoorbeeld met een foto van het dashboard of van het stuur en van de stoelbekleding. Daarnaast is het doorgaans eveneens een taak om op social media aandacht te besteden aan filmpjes of aan teksten. Het autorijden en testen van de auto’s is nodig om er een recensie over te kunnen maken. Voordat de autorit plaatsvindt, is er doorgaans overleg binnen het redactieteam. In de vergadering komt de agenda aan bod met welke auto’s op de planning staan om getest te worden. Vergaderen met het team maakt dan ook deel uit van de werkzaamheden van een journalist. Daar hoort het plegen van overleg eveneens bij net als het contact hebben met dealers. Een journalist krijgt de auto namelijk voor een bepaalde tijd te leen van een merkdealer. Bij het maken van een recensie is het belangrijk dat de journalist de eigen ervaring beschrijft. Daarbij is het uiteraard eveneens van belang om de specifieke kenmerken van de auto te benoemen en te beschrijven. Op deze manier schept de journalist een compleet beeld van de auto inclusief eventuele voordelen en nadelen. Een kritische blik is daarom belangrijk, want het gaat wel om het uitbrengen van een objectief verhaal op basis van de rijervaring en kenmerken van de auto.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Autojournalist

Wat is het salaris en tarief van een Autojournalist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Autojournalist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Autojournalist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Autojournalist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl