Marketing manager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Marketing manager?

Een marketing manager heeft in zijn beroep de verantwoordelijkheid voor het aansturen van een team met marketing-medewerkers. Er is sprake van een leidinggevende functie op een marketingafdeling binnen een bedrijf of organisatie. Een van de belangrijke taken is het zoeken en toepassen van innovatieve methoden om in de klantbehoefte te voorzien. Er is eveneens sprake van werkzaamheden in de vorm van het uitbrengen van advies. Bijvoorbeeld aan de directie om hen te informeren en te adviseren over nieuwe afzetmarkten. Een belangrijk onderdeel van de functie is het inzetten van effectieve marketingcampagnes om een product of dienst in de markt te zetten. Daarbij is het doel van de marketing manager om de winst te vergroten. De behoefte van de markt en meer specifiek van de doelgroep staat centraal in de taken van de functie. Dat betekent ook dat er sprake is van het verzamelen van gegevens. De data vormen een goede basis om de klantbehoefte te onderkennen en daarop in te spelen. Zo zijn de klantgegevens bijvoorbeeld bekend, net als de aankoopgegevens en eventuele meldingen over klachten en klantsuggesties. Het inspelen op de klantbehoefte is voor de marketing manager een continu proces. Het analyseren van wensen en behoeften van klanten is de belangrijkste prioriteit. De marketing manager stuurt de medewerkers op de afdeling aan om de marketingactiviteiten te laten afstemmen op de klantbehoefte. Verder behoort het tot de verantwoordelijkheid om marketingcampagnes daar waar nodig bij te sturen en te verbeteren. Indien er sprake is van het lanceren van nieuwe producten of diensten ligt de verantwoordelijkheid van marktonderzoek bij de marketing manager.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Marketing manager

Wat is het salaris en tarief van een Marketing manager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Marketing manager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Marketing manager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Marketing manager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl