Supply chain manager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Supply chain manager?

Een supply chain manager is verantwoordelijk voor het opzetten en beheren van efficiënte stroomlijnen met betrekking tot goederen en diensten. De keten waarbinnen de supply chain manager opereert, varieert van leverancier tot klant. De supply chain is de keten van de goederen- of dienstenstroom. Deze heeft betrekking op de inkomende transportstromen net als op de uitgaande transportstromen. Dat is een van de onderdelen van de keten, want ook de opslag en beheer van de voorraad valt onder de verantwoordelijkheid van de supply chain manager. Zo heeft een supply chain manager nog meer taken binnen de organisatie. Bijvoorbeeld met betrekking tot de productie en de planning, net als ten aanzien van de orderverwerking. Verder spelen kwaliteitsbeheer net als productontwikkeling een rol bij de werkzaamheden van een supply chain manager. Er is ook nog sprake van taken met betrekking tot de klantenservice, marketing en informatiesystemen. Het komt er bij de uitvoering van het beroep van supply chain manager op neer dat er sprake is van planning, coördinatie en monitoring. Een supply chain manager kijkt bovendien naar mogelijke verbeteringen die zijn aan te brengen in de keten. Hiervoor voert de supply chain manager onder meer analyses uit om op basis daarvan verbeteringen door te voeren. Het is in deze functie bovendien van belang om een kostenefficiënte productieplanning op te stellen. Ook is het doel om de voorraad laag te houden, maar wel zo dat er aan de vraag van de klant te voldoen is. Het is daarom ook belangrijk dat een supply chain manager altijd een accurate voorspelling doet ten aanzien van de toekomstige vraag naar goederen of diensten. Verder onderhoudt een supply chain manager contact met externe partijen op het gebied van opslag en transport.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Supply chain manager

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Supply chain manager

Wat is het salaris en tarief van een Supply chain manager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Supply chain manager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Supply chain manager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Supply chain manager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl