Manager duurzaamheid

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Manager duurzaamheid?

Een manager duurzaamheid is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die met de duurzaamheid van organisaties te maken hebben. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een manager duurzaamheid het beste omschrijven als het doorvoeren van het beleid van de betreffende organisatie met betrekking tot duurzaamheid. Duurzaamheid is een ruim begrip en kan inhoudelijk per organisatie verschillen. Duurzaamheid gaat wel verder dan het alleen installeren van zonnepanelen als organisatie. Duurzaamheid kan betrekking hebben op veel verschillende soorten maatregelen. Denk bijvoorbeeld ook aan maatregelen waardoor minder werknemers met de auto naar het werk komen of aan maatregelen om minder papier te gebruiken binnen de organisatie. Afhankelijk van de organisatie waarbinnen een manager duurzaamheid werkzaam is kan het ook zo zijn dat een manager duurzaamheid met klanten van de organisatie te maken krijgt met betrekking tot duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan energiemaatschappijen, gemeentes en aan de landelijke overheid. Het beroep manager duurzaamheid moet dan ook vrij algemeen gezien worden, omdat een manager duurzaamheid voor uiteenlopende bedrijven en overheden werkzaam kan zijn. Als manager duurzaamheid ben je in alle gevallen wel verantwoordelijk voor het doorvoeren van het duurzaamheidsbeleid. Tegenwoordig hebben steeds meer organisaties te maken met duurzaamheidsbeleid, omdat maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk is. Maatschappelijk verantwoord ondernemen houdt in dat organisaties niet alleen naar de economische prestaties kijken. Duurzaamheidsbeleid is voor organisaties tegenwoordig net zo belangrijk als de behaalde economische prestaties. Het is de manager duurzaamheid die alle nieuwe beleidsmaatregelen zal doorvoeren die de organisatie aangaan.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Manager duurzaamheid

Wat is het salaris en tarief van een Manager duurzaamheid? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Manager duurzaamheid in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Manager duurzaamheid

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Manager duurzaamheid bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl