Medewerker juwelier

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Medewerker juwelier?

Een medewerker juwelier is een commercieel medewerker, die verantwoordelijk kan zijn voor verschillende werkzaamheden. Dit is het geval omdat een medewerker juwelier gespecialiseerd kan zijn in verschillende specialisaties en werkzaam kan zijn voor verschillende juweliers. Ook is het denkbaar dat een medewerker juwelier alleen verantwoordelijk is voor verkoopwerkzaamheden. In de praktijk is het zo dat de meeste medewerkers juwelier beschikken over specifieke vakkennis. Het beroep medewerker juwelier is aan te merken als bijzonder beroep, omdat je met kostbare sieraden te maken hebt, zoals colliers, oorbellen, ringen en armbanden. Ook het verkopen van zilveren gebruiksvoorwerpen kan als medewerker juwelier tot je werkzaamheden behoren, afhankelijk van de juwelier. Als medewerker juwelier ben je een allround winkelmedewerker, echter is een medewerker juwelier in de meeste gevallen niet verantwoordelijk voor het uitvoeren van reparaties aan sieraden, omdat hiervoor meestal andere specialisten verantwoordelijk zijn. Dit kan wel per medewerker juwelier verschillen, omdat een medewerker juwelier ook een opleiding genoten kan hebben tot goudsmid of zilversmid. De meeste juweliers die zich richten op de verkoop van sieraden maken gebruik van verschillende specialisten en zijn zelf niet werkzaam als edelsmid. De werkzaamheden van een medewerker juwelier zijn dus niet eenduidig te omschrijven, omdat de werkzaamheden in de meeste gevallen sterk afhankelijk zijn van de genoten opleidingen, de vakkennis en de ervaring. Omdat juweliers te maken hebben met kostbaarheden zal een juwelier bepaalde werkzaamheden alleen over laten aan ervaren medewerkers, die over de juiste kennis beschikken. Denk bijvoorbeeld aan het inkopen van sieraden, dat alleen gedaan kan worden door ervaren medewerkers, omdat het bepalen van de juiste waarde moeilijk is. Welke werkzaamheden een medewerker juwelier precies uitvoert, is dus sterk afhankelijk van de ervaring en de kennis.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Medewerker juwelier

Wat is het salaris en tarief van een Medewerker juwelier? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Medewerker juwelier in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Medewerker juwelier

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Medewerker juwelier bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl