Paardrij-instructeur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Paardrij-instructeur?

Paardrij-instructeur of paardrij-instructrice is een algemene benaming voor paardrij-instructeurs, omdat het beroep paardrij-instructeur voorkomt op verschillende niveaus. In het algemeen is een paardrij-instructeur verantwoordelijk voor het geven van paardrijlessen aan individuen en groepen. Het begeleiden en adviseren van ruiters is dan ook de belangrijkste taak van een paardrij-instructeur. Een paardrij-instructeur is een instructeur die beschikt over ruime paardenkennis zoals gedragsherkenning en de lichaamstaal van paarden en pony's. Als paardrij-instructeur ben je werkzaam binnen de dressuursport ofwel de paardensport en geef je les aan onervaren of ervaren ruiters die beter willen worden in de dressuursport. Binnen de dressuursport bestaat er ook weer een verschil tussen dressuurruiters en recreatie ruiters, die op verschillende niveaus les kunnen krijgen van een paardrij-instructeur. In alle gevallen is een paardrij-instructeur verantwoordelijk voor het opstellen van les- en trainingsprogramma's die passen bij de ervaring van de betreffende ruiter(s) zodat ze beter worden in het paarrijden. Als paardrij-instructeur ben je dus verantwoordelijk voor het verzorgen van paardrijlessen, waarbij het aanleren en/of verbeteren van de paardrij technieken centraal staat. Een ander belangrijk punt als paardrij-instructeur is het aanleren van het paardrijden met gevoel. Een goede ruiter beheerst dan ook niet alleen de juiste technieken maar ook het gevoel om op een goede manier paard te kunnen rijden. Andere belangrijke werkzaamheden van een paardrij-instructeur zijn het klaarzetten en onderhouden van alle spullen, zoals de hoofdstellen en de paardenzadels. In de meeste gevallen is een paardrij-instructeur ook verantwoordelijk voor algemene promotiewerkzaamheden, zoals het organiseren van leuke activiteiten. Deze activiteiten zijn over het algemeen gericht op het enthousiasmeren van andere mensen voor de paardensport.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Paardrij-instructeur

Wat is het salaris en tarief van een Paardrij-instructeur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Paardrij-instructeur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Paardrij-instructeur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Paardrij-instructeur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl