Managementassistent

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Managementassistent?

Een managementassistent is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, die per organisatie onderling wel kunnen verschillen, afhankelijk van de functieomschrijving. Een van de belangrijkste taken als managementassistent is het beheren van de agenda voor de managers. Als managementassistent kan het zijn dat je voor meerdere managers werkzaam bent, afhankelijk van de organisatie. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een managementassistent het beste omschrijven als het uit handen nemen van regelwerk voor de managers, zoals het beantwoorden van de telefoon, het beheren van de agenda, het organiseren van bijeenkomsten of het opvragen van offertes. Eigenlijk kan een managementassistent voor alle denkbare werkzaamheden ingezet worden als daar behoefte aan is. Van een managementassistent mag ook verwacht worden dat hij of zij kennis heeft van financiën en personeelszaken. Het beroep managementassistent komt over het algemeen alleen voor in organisaties waarbinnen meerdere managers werkzaam zijn. Een managementassistent kan niet gezien worden als directiesecretaresse, omdat een managementassistent over het algemeen niet werkzaam is voor de directie maar voor managers. Het beroep managementassistent komt in de praktijk op verschillende manieren voor en kent verder geen vaste functieomschrijving. De werkzaamheden van een managementassistent zijn overal gelijk, alleen kunnen specifieke taken inhoudelijk wel verschillen per organisatie. In alle gevallen voert een managementassistent secretariële taken op een professionele manier uit, waarbij het op de juiste manier plannen en organiseren erg belangrijk is. Als managementassistent zal je ook regelmatig te maken krijgen met vertrouwelijke informatie, waardoor er sprake moet zijn van integriteit. Managers overleggen vaak met de directie, die samen vertrouwelijke informatie delen die in veel gevallen niet bekend mag worden.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Managementassistent

Wat is het salaris en tarief van een Managementassistent? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Managementassistent in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Managementassistent

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Managementassistent bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl