Unitmanager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Unitmanager?

Een unitmanager is de manager van een beperkt aantal medewerkers binnen een afdeling, die als geheel werken onder de operationeel manager van de afdeling of andere soorten manager. In de meeste gevallen zal een unitmanager ongeveer vier mensen aansturen, echter kan dit verschillen per organisatie. Een unitmanager heeft dus de verantwoordelijkheid over specifieke taken en zal enkele medewerkers aansturen binnen de afdeling. De unitmanager zelf werkt onder de verantwoordelijkheid van zijn of haar manager. Bedrijven, overheden en instellingen maken in veel gevallen gebruik van unitmanagers om de kans op fouten te minimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan een productiebedrijf dat geen omzet kan mislopen, als bepaalde processen niet verlopen zoals ze behoren te verlopen. Binnen bedrijven, overheden en instellingen kan er sprake zijn van meerdere unitmanagers, die allemaal verantwoordelijk zijn voor bepaalde werkzaamheden binnen de afdeling. Het beroep unitmanager moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een unitmanager werkzaam kan zijn binnen verschillende sectoren. Ook de verantwoordelijkheden van een unitmanager kunnen erg uiteenlopen. Over het algemeen is het zo dat er sprake is van een unitmanager als het werkzaamheden betreft met grote verantwoordelijkheden. Maar dit kan verschillen per organisatie waarvoor de unitmanager werkzaam is. De functie unitmanager kan gezien worden als de functie teamleider, echter kan een teamleider ook de verantwoordelijkheid hebben over meerdere personen binnen de afdeling. Als unitmanager ben je juist verantwoordelijk voor specifieke werkzaamheden en enkele medewerkers. Vooral als het complexe processen betreft kan een afdelingsmanager gebruikmaken van meerdere unitmanagers, zodat bedrijfsprocessen zo goed mogelijk verlopen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Unitmanager

Wat is het salaris en tarief van een Unitmanager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Unitmanager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Unitmanager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Unitmanager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl