Investment manager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Investment manager?

Een investment manager is een manager die gezien moet worden als beleggingsspecialist, vermogensbeheerder of als beleggingsfondsmanager. Als investment manager ben je over het algemeen werkzaam binnen de financiële sector waarbij je de dagelijkse beleggingsstrategieën bepaalt en toetst. Daarnaast is een investment manager een belangrijke adviseur met betrekking tot mogelijke financieringen van andere ondernemingen. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een investment manager het beste omschrijven als het analyseren van ondernemingen inclusief het doen van investeringsvoorstellen. Een investment manager moet niet gezien worden als een gewone kredietverstrekker, omdat een participatiemaatschappij meestal ook aandelen terugverwacht voordat deze investeert in ondernemingen. Een investment manager is dus geen standaard kredietverstrekker, omdat een investment manager nauw betrokken zal blijven bij de betreffende onderneming om de groeiambities waar te maken. Met andere woorden is de participatiemaatschappij deels eigenaar van de onderneming of de investering. Een investment manager is dus verantwoordelijk voor het plannen, aansturen en coördineren van beleggingsstrategieën. Daarnaast is een investment manager verantwoordelijk voor het monitoren van beleggingen. Investment management heeft in bijna alle gevallen betrekking op het beheer van grote vermogens, zoals die van pensioenfondsen. Andere benamingen voor investment manager kunnen ook zijn vermogensbeheerder of investeerder. Participatiemaatschappijen investeren over het algemeen alleen in ondernemingen, die beschikken over een stevig groeipotentieel. Het is de verantwoordelijkheid van de investment manager om de gegevens te analyseren met betrekking tot de mogelijke investering.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Investment manager

Wat is het salaris en tarief van een Investment manager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Investment manager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Investment manager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Investment manager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl