Retail manager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Retail manager?

Een retail manager is een manager die werkzaam is voor een winkelketen of grootwinkelbedrijf. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een retail manager het beste omschrijven als het behalen van optimale resultaten, die voldoen aan de gestelde doelstellingen van de organisatie. Een retail manager is werkzaam op het hoofdkantoor van de organisatie en voert het beleid uit van de directie. Als retail manager ben je verantwoordelijk voor verschillende taken, zoals het opstellen van het jaarbudget, het aansturen van lagere managers zoals regiomanagers of districtsmanagers, het indirect aansturen van filiaalmanagers, het waken over de kwaliteit en het waken over de omzetdoelstellingen. Een retail manager is niet werkzaam op de werkvloer, maar overziet de organisatie van bovenaf als geheel. Het vakgebied waarbinnen een retail manager werkzaam is, noemt men retail management. Retail management heeft betrekking op het aansturen van de gehele winkelformule. De winkelformule bestaat uit drie belangrijke onderdelen, namelijk de doelgroep (marktsegment), de marktpositie (service, advies, winkelsfeer) en de marketingmix (producten, promotie, presentatie, personeel, prijs). Het beroep retail manager komt over het algemeen alleen voor binnen winkelketens en grootwinkelbedrijven, die over meer dan honderd werknemers beschikken. Dit betreft meestal winkelketens en grootwinkelbedrijven, die minimaal over acht filialen beschikken. Als retail manager is het je taak om de gewenste doelstellingen van de organisatie te bereiken door het behalen van de gestelde doelen. Afhankelijk van de organisatie kan een retail manager ook gezien worden als financieel manager, echter kan dit ook los van elkaar staan. In dat geval zal een retail manager ook regelmatig overleggen met de financieel manager. Als retail manager heb je te maken met commercieel beleid, productbeheer, winkelbeheer, personeelszaken en het strategisch beleid van de organisatie.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Retail manager

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Retail manager

Wat is het salaris en tarief van een Retail manager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Retail manager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Retail manager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Retail manager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl