Pompbediende

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Pompbediende?

Een pompbediende is een servicemedewerker van een tankstation. Een andere benaming voor pompbediende is soms ook wel tankassistent. De kerntaak van een pompbediende is het tanken voor de klanten van het pompstation, zodat de klanten dit niet zelf hoeven te doen. Als pompbediende vraag je aan de klanten welke brandstof ze willen tanken en hoeveel brandstof ze precies willen tanken. Het beroep pompbediende komt tegenwoordig bijna meer voor, echter is het beroep niet uitgestorven. Pompbediendes komen over het algemeen alleen voor binnen de kleinere tankstations, die zich op een bijzondere manier willen onderscheiden door het bieden van extra service. Naast het bieden van extra service is het grote voordeel dat het tanken sneller gaat en dat klanten geen stinkende handen krijgen door de brandstof. Ondanks dat de pompbediende niet veel meer voorkomt ervaren mensen de dienstverlening wel als waardevol. Het is ook denkbaar dat een pompbediende verantwoordelijk is voor andere werkzaamheden dan alleen het helpen tanken, afhankelijk van het tankstation. Denk bijvoorbeeld aan het controleren van de bandenspanning, het schoonmaken van autoruiten en aan algemene schoonmaakwerkzaamheden op en rond het tankstation. Ook tankstations die druk bezocht worden kunnen gebruikmaken van pompbediendes. Vooral tijdens vakantieperiodes kan het inzetten van pompbedienden belangrijk zijn om de doorstroming te garanderen. Zoals eerder omschreven komt het beroep pompbediende in de praktijk bijna niet meer voor. In het verleden was dit wel het geval, omdat de meeste mensen niet wisten hoe ze precies moesten tanken. Ook uit milieuoogpunt is het toepassen van pompbedienden raadzaam, omdat een goede pompbediende geen brandstof zal morsen. Tegenwoordig is dit punt minder belangrijk, omdat tankstadions voorzien zijn van een speciale boden, waardoor er geen milieuschade kan ontstaan.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Pompbediende

Wat is het salaris en tarief van een Pompbediende? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Pompbediende in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Pompbediende

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Pompbediende bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl