Tennisleraar

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Tennisleraar?

Een tennisleraar is verantwoordelijk voor het geven van tennisles aan leerlingen. Als tennisleraar kan je met verschillende doelgroepen werken, afhankelijk van de bevoegdheid als tennisleraar, omdat er verschillende soorten opleidingen bestaan als tennisleraar. De belangrijkste taak van een tennisleraar is het op een professionele manier geven van tennisles aan tennisleerlingen, zodat de tennisleerlingen de juiste techniek aanleren. Naast het aanleren van de juiste techniek is de tennisleraar verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van talent bij tennissers. Een andere taak van de tennisleraar is weer het enthousiasmeren van tennissers met betrekking tot de tennissport. Tennis is een populaire sport binnen Nederland en er bestaan dan ook ongeveer 1700 verschillende tennisverenigingen binnen Nederland die allemaal gebruikmaken van tennisleraren. Als tennisleraar werk je over het algemeen als zelfstandige, maar een tennisleraar kan ook in dienst zijn van een vereniging, stichting of tennisschool. De rol van de tennisleraar binnen tennisverenigingen en tennisscholen gaat over het algemeen verder dan het alleen geven van tennisles. De tennisleraar is ook de aangewezen persoon als clubleden vragen hebben over de tennissport of tegen andere problemen aanlopen. Een tennisleraar is dan ook een sport- en bewegingsleider waarbij het woord coach een belangrijke rol speelt. Afhankelijk van de bevoegdheid als tennisleraar geef je praktijklessen aan pubers, volwassenen of aan senioren inclusief bijbehorende theorieles, dat vooral betrekking heeft op tennistechnieken en tactieken die bij de tennissport horen. De praktijklessen en theorielessen worden over het algemeen gecombineerd tijdens de praktijkles. De tennisleraar zal in de meeste gevallen de juiste technieken aanleren door het demonstreren van de technieken. Tennislessen kunnen individueel en klassikaal gegeven worden door een tennisleraar, afhankelijk van de leerlingen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Tennisleraar

Wat is het salaris en tarief van een Tennisleraar? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Tennisleraar in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Tennisleraar

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Tennisleraar bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl