Voetballer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Voetballer?

Een voetballer is een sporter die de teamsport voetbal beoefent. Voetbal is binnen Nederland een zeer populaire sport, die beoefend wordt door ongeveer 1, 3 miljoen mensen die onder te verdelen zijn binnen de sectie amateurvoetbal en de sectie betaald voetbal. Van deze voetballers zijn er ongeveer 150.000 vrouw. Voetbal is veruit de populairste sport binnen Nederland en vele andere landen. Dat voetbal zeer populair is, blijkt wel uit het aantal voetbalverenigingen in Nederland, dat ongeveer 3250 bedraagt. Geen enkele andere sport komt in de buurt van het aantal voetballers en verengingen. Het aantal wekelijkse voetbalwedstrijden dat gespeeld wordt in Nederland bedraagt ongeveer 31.500. Dat voetbal zo populair is onder mensen komt, omdat het een echte teamsport betreft waarbij het competitiegevoel een belangrijke rol speelt. Daarnaast is voetbal gewoon leuk om te zien en om te doen, en is voetbal goed voor de conditie. Een andere reden dat veel mensen kiezen voor de sport voetbal is, omdat voetbal sociaal gezien veel mogelijkheden biedt bij het verkrijgen van nieuwe vrienden. Voetbal maakt voor veel mensen een belangrijk onderdeel uit van hun sociaal leven. Ook draagt het voetballen op een goede manier bij aan de algemene ontwikkeling van jongeren. Zoals eerder omschreven is voetbal de grootste sport binnen Nederland. De tweede grootste sport binnen Nederland is tennis, echter kan tennis niet aangemerkt worden als teamsport. De tweede grootste teamsport binnen Nederland is hockey, na het voetbal. Veruit de meeste voetballers moeten aangemerkt worden als amateursport, die hoofdzakelijk voetballen voor hun plezier. Dit neemt niet weg dat bijzondere voetbaltalenten ook kunnen doorgroeien tot profvoetballer. Het worden van profvoetballer is aan te merken als bijzonder moeilijk, omdat een voetballer over bijzondere vaardigheden en competenties moet beschikken.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Voetballer

Wat is het salaris en tarief van een Voetballer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Voetballer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Voetballer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Voetballer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl