Revisietechnicus

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Revisietechnicus?

Een revisietechnicus is een monteur en technicus, die zich gespecialiseerd heeft in het uitvoeren van revisiewerkzaamheden. Het uitvoeren van revisiewerkzaamheden heeft betrekking op machines, motoren, of onderdelen van machines en motoren. Denk bijvoorbeeld aan brandstofpompen, cilinderkoppen, turbo's, dynamo's en aan versnellingsbakken. Als revisietechnicus kan je gespecialiseerd zijn in motoren of machines, maar kan je ook werkzaam zijn als allround revisietechnicus. Revisiewerkzaamheden aan motoren, machines of onderdelen hiervan heeft in alle gevallen betrekking op groot onderhoud, omdat bijvoorbeeld een motor zijn draaiuren heeft behaald. Daarnaast kan het gaan om motoren die niet meer goed lopen, zoals een automotor, die veel kilometers gemaakt heeft. Een revisietechnicus is een specialist op het gebied van verbrandingsmotoren, elektromotoren en/of onderdelen hiervan. De werkzaamheden van een revisietechnicus zijn aan te merken als specialistische werkzaamheden, omdat het uitvoeren van revisies niet makkelijk is. Als revisietechnicus bestaan er verschillende specialisaties, omdat niet alle revisiewerkzaamheden zomaar met elkaar vergeleken kunnen worden. Het reviseren van verbrandingsmotoren kan bijvoorbeeld niet vergeleken worden met het reviseren van versnellingsbakken. Afhankelijk van de werkgever, kan het dus voorkomen dat een revisietechnicus verantwoordelijk is voor specifieke werkzaamheden. Revisiewerkzaamheden zijn in de meeste gevallen alleen zinvol als het gaat om machines, motoren of onderdelen, die economisch gezien nog waardevol genoeg zijn. Daarnaast kan het gaan om machines, motoren of onderdelen, die niet meer te verkrijgen zijn. In dat geval is er geen andere optie dan het uitvoeren van een revisie. Machines, motoren of onderdelen die een revisie ondergaan hebben gaan meestal net zo lang mee als nieuwe machines, motoren of onderdelen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Revisietechnicus

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Revisietechnicus

Wat is het salaris en tarief van een Revisietechnicus? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Revisietechnicus in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Revisietechnicus

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Revisietechnicus bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl