Chief financial officer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Chief financial officer?

Chief financial officer (CFO) is de Engelse benaming voor een financieel directeur binnen bedrijven, organisaties en instellingen. Een chief financial officer maakt onderdeel uit van het dagelijkse bestuur en is de op één na hoogste functie binnen het bedrijf, organisatie of instelling. In de meeste gevallen is een chief financial officer feitelijk een zeer ervaren accountant, boekhouder of controller echter hoeft dit niet het geval te zijn. Welke werkzaamheden een chief financial officer precies uitvoert kan per bedrijf verschillen, echter hebben de werkzaamheden wel te maken met financiën. Denk hierbij aan risicobeheersing, aan het vastleggen van financiële gegevens en aan het maken van planningen met betrekking tot financiën. Als chief financial officer maak je onderdeel uit van het dagelijkse bestuur en ben je onder andere verantwoordelijk voor de beslissingen die genomen worden. De benaming chief financial officer kan binnen de praktijk op verschillende manieren voorkomen zoals de benaming financieel directeur of de benaming financieel bestuurder. Over het algemeen zal de term chief financial officer alleen gebruikt worden als het om grote bedrijven, organisaties of instellingen gaat. De functie en de titel chief financial officer is net zo als de functie en titel chief executive officer (CEO) over het algemeen alleen voorbehouden aan grote bedrijven, organisaties en instellingen die internationaal opereren. Als het om kleinere bedrijven, organisaties en instellingen gaat spreekt men eerder van een financieel directeur of een financieel manager. De taken van een chief financial officer zijn divers en kunnen wellicht het beste omschreven worden als vertrouwenstaken, scheidsrechterstaken en als ondersteunende managementtaken met de nadruk op financiën. Een chief financial officer is na de chief executive officer de hoogste bestuurder binnen het bedrijf, organisatie of instelling en heeft dan ook grote verantwoordelijkheden.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Chief financial officer

Wat is het salaris en tarief van een Chief financial officer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Chief financial officer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Chief financial officer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Chief financial officer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl