Uurwerktechnicus

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Uurwerktechnicus?

Een uurwerktechnicus is een ambachtsman die zich gespecialiseerd heeft in het onderhouden, repareren en restaureren van verschillende uurwerken, zoals elektronische en mechanische uurwerken. Het onderhouden en repareren van uurwerken, zoals horloges of oude zakhorloges, is specialistenwerk dat alleen overgelaten kan worden aan een goede vakman of vakvrouw. Ook het kunnen inschatten wat er precies stuk of versleten is aan een uurwerk kan eigenlijk alleen gedaan worden door een specialist. Omdat de werkzaamheden van een uurwerktechnicus om veel kennis en ervaring vragen is de opleiding tot uurwerktechnicus pittig te noemen. Als uurwerktechnicus kan je met verschillende soorten werkzaamheden te maken krijgen, zoals lege batterijen, versleten onderdelen, een smerig uurwerk of een uurwerk waarvan het glas gebroken is. Al deze verschillende werkzaamheden mogen voor een uurwerktechnicus geen probleem vormen. Het beroep uurwerktechnicus is vrij algemeen, omdat dit niet alleen een horlogemaker hoeft te betreffen. Ook staande klokken maken gebruik van een uurwerk en kunnen wellicht door een uurwerktechnicus onderhouden of gerepareerd worden. Toch bestaan er ook specialisaties binnen de horlogemakerij, omdat het meestal om fijne techniek gaat, die niet zomaar door iedereen onderhouden of gerepareerd kan worden. Er kan in de praktijk dan ook een verschil bestaan tussen een uurwerktechnicus, een horlogemaker en een klokkenmaker. Vooral horloges kunnen voor mensen erg waardevol zijn, omdat ze bijvoorbeeld gekregen zijn van een dierbare. De meeste horloges gaan lang mee en kunnen vroeg of laat toe zijn aan een onderhoudsbeurt. Tijdens een onderhoudsbeurt worden horloges helemaal schoongemaakt en gesmeerd, waardoor ze voor een langere periode mee kunnen gaan.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Uurwerktechnicus

Wat is het salaris en tarief van een Uurwerktechnicus? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Uurwerktechnicus in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Uurwerktechnicus

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Uurwerktechnicus bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl