Supermarktmanager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Supermarktmanager?

Een supermarktmanager is een retail manager, die verantwoordelijk is voor de dagelijkse leiding van één of meerdere supermarkten. In de meeste gevallen is een supermarktmanager werkzaam voor een landelijke supermarktketen. Het kan ook voorkomen dat een supermarktmanager werkzaam is als ondernemer via een franchisemodel, afhankelijk van de supermarktketen. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een supermarktmanager omschrijven als het dagelijks aansturen van de supermarkt. Het aansturen van een supermarkt is een behoorlijke opgave te noemen, omdat je als supermarktmanager met personeel, klanten en de organisatie te maken hebt. Over het algemeen moeten de werkzaamheden van een supermarktmanager gezien worden als leidinggevende werkzaamheden, waarbinnen administratie, planning, aansturing en organisatiekunde belangrijke woorden zijn. Ook uitvoerende werkzaamheden behoren meestal tot het takenpakket van een supermarktmanager, afhankelijk van de supermarkt en de grootte van de supermarkt. Het beroep supermarktmanager kan inhoudelijk wel verschillen per supermarkt, omdat het aansturen van meerdere supermarkten om andere kwaliteiten vraagt dan als je verantwoordelijk bent voor het aansturen van een kleine supermarkt. Als supermarktmanager heb je een afwisselende baan, waarbinnen je niet alleen te maken krijgt met medewerkers en de organisatie. Ook klantencontact is belangrijk als supermarktmanager. De meeste supermarktmanagers zijn regelmatig te vinden op de werkvloer, omdat het klantencontact zo belangrijk is voor supermarkten. Naast het klantencontact zelf is het aanwezig zijn op de werkvloer belangrijk om op een goede manier in te kunnen schatten wat de behoefte van de klanten precies is. Denk bijvoorbeeld aan vragen van klanten over producten of over bepaalde acties, waardoor de supermarktmanager kan inspelen op de wensen van de klanten. Het zichtbaar aanwezig zijn van de supermarktmanager zal over het algemeen erg gewaardeerd worden door de klanten.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Supermarktmanager

Wat is het salaris en tarief van een Supermarktmanager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Supermarktmanager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Supermarktmanager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Supermarktmanager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl