Team Mijnzzp

Wat doet een Medewerker bouwmaterialenhandel?

Een medewerker bouwmaterialenhandel is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, zoals het helpen van klanten, het verzamelen en klaarzetten van bestellingen, het bijhouden van de voorraad en het eventueel machinaal bewerken van hout en plaatmaterialen. Andere werkzaamheden kunnen zijn het helpen lossen van binnenkomende bouwmaterialen, het schoonhouden van de loods en het opmaken van bonnen. In de meeste gevallen zal een medewerker bouwmaterialenhandel alleen binnen de loods werkzaam zijn en niet achter de balie werken op kantoor. Dit kan wel per werkgever verschillen, omdat niet alle groothandelsbedrijven op dezelfde manier ingericht zijn. In het kort kunnen we stellen dat een medewerker bouwmaterialenhandel verantwoordelijk is voor het helpen van klanten en het bijhouden van de loods met betrekking tot alle bouwmaterialen. Als medewerker bouwmaterialenhandel ben je meestal alleen werkzaam in de binnendienst. Bouwmaterialen handelsbedrijven hebben te maken met veel verschillende bouwmaterialen, die meestal hoog opgestapeld worden. Als medewerker bouwmaterialenhandel zul je dan ook vaak gebruikmaken van een heftruck om alle bouwmaterialen te kunnen vervoeren. Advieswerkzaamheden met betrekking tot bouwmaterialen zijn minder belangrijk, omdat een medewerker bouwmaterialenhandel te maken krijgt met bouwvakkers, die beschikken over voldoende productkennis van de verschillende bouwmaterialen. Het is wel belangrijk dat ook een medewerker bouwmaterialenhandel beschikt over voldoende productkennis. Binnen de meeste groothandels zijn meerdere medewerkers werkzaam in het magazijn of opslagloods. De werkzaamheden komen in het kort neer op voorraadbeheer, administratieve werkzaamheden en het helpen van klanten. Het kan voorkomen dat je ook verantwoordelijk bent voor het zagen van plaatmateriaal.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Medewerker bouwmaterialenhandel

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Medewerker bouwmaterialenhandel

Wat is het salaris en tarief van een Medewerker bouwmaterialenhandel? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Medewerker bouwmaterialenhandel in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Medewerker bouwmaterialenhandel

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Medewerker bouwmaterialenhandel bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl