Straatverkoper

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Straatverkoper?

Een straatverkoper is een commercieel buitendienst medewerker, die verantwoordelijk is voor het verkopen van bepaalde diensten en/of producten. Een straatverkoper noemt men ook wel een venter of werver. Als straatverkoper kan je verschillende producten of diensten aanbieden en verkopen op straat, zoals krantenabonnementen, energiecontracten, voedsel of ambachtelijke producten. Over het algemeen zal een straatverkoper alleen werkzaam zijn op drukke locaties waar veel mensen komen, zoals in winkelgebieden of op braderieën. Een straatverkoper zal meestal niet aan de deur verkopen, omdat we in dat geval spreken van een colporteur. Een straatverkoper kan ook niet aangemerkt worden als marktkoopman, omdat een marktkoopman werkzaam is op vaste locaties, zoals een weekmarkt. Een straatverkoper daarentegen is bijna nooit gebonden aan een vaste locatie en kan overal in het land werkzaam zijn. De inhoudelijke werkzaamheden van een straatverkoper zijn verder niet zomaar aan te geven, omdat dit per straatverkoper kan verschillen. Over het algemeen zijn de werkzaamheden van een straatverkoper niet heel moeilijk, echter moet een straatverkoper wel over een sterke commerciële instelling beschikken. De werkzaamheden van een straatverkoper kunnen vergeleken worden met de werkzaamheden van een vertegenwoordiger, met het belangrijke verschil dat een straatverkoper altijd koude acquisitie pleegt. Koude acquisitie betekent dat een straatverkoper mensen probeert over te halen om een product of dienst te kopen zonder dat ze daarop voorbereid zijn. Een vertegenwoordiger kan mensen bijvoorbeeld ook van tevoren bellen of mailen om een afspraak te maken. Verkopen die uitgevoerd worden door middel van afspraken noemt men ook wel warme acquisitie. Een ander belangrijk verschil is dat een straatverkoper meestal alleen aan particulieren probeert te verkopen en niet aan bedrijven, zoals een vertegenwoordiger dit wel doet.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Straatverkoper

Wat is het salaris en tarief van een Straatverkoper? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Straatverkoper in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Straatverkoper

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Straatverkoper bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl