Verkoopadviseur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Verkoopadviseur?

Een verkoopadviseur is een verkoopspecialist die gespecialiseerd is in bepaalde producten of diensten. Het beroep verkoopadviseur komt binnen de detailhandel redelijk veel voor bij bedrijven, die specifieke producten of diensten aanbieden, zoals elektronicazaken, woningwinkels en autodealers. Ondanks dat een verkoopadviseur meestal een gewone verkoopmedewerker is, vraagt het beroep verkoopadviseur wel om specifieke ervaring en kennis, omdat productkennis in de meeste gevallen een belangrijke rol speelt. Zonder de nodige productkennis is het op een goede manier adviseren van klanten niet goed mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het adviseren over gespecialiseerde complexe audioapparatuur. In het kort kunnen we stellen dat een verkoopadviseur een ervaren verkoopmedewerker is, die klanten zorgvuldig weet te adviseren in hun zoektocht naar de juiste producten. Als verkoopadviseur speelt kennis een grote rol, omdat klanten meestal niet op de hoogte zijn van alle mogelijkheden. Het geven van het juiste advies aan de hand van de wensen van de klanten is een samenspel tussen het luisteren naar wensen van klanten en het adviseren van klanten. Als een klant bijvoorbeeld op zoek is naar een simpele televisie is het belangrijk om geen complexe smart-televisie te adviseren. Ook speelt het budget van de klant meestal een belangrijke rol met betrekking tot advieswerkzaamheden. Het beroep verkoopadviseur komt binnen de detailhandel en bij andere bedrijven op verschillende manieren voor en kan inhoudelijk verschillen per werkgever. Als verkoopadviseur is het in alle gevallen belangrijk dat je beschikt over specifieke kennis. Dit kan ook inhouden dat een verkoopadviseur een gerichte opleiding moet volgen, die ook buiten de detailhandel kan vallen. Denk bijvoorbeeld ook aan een technische opleiding als je werkzaam bent voor garagehouders. In alle gevallen zal een verkoopadviseur over een commerciële instelling moeten beschikken.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Verkoopadviseur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Verkoopadviseur

Wat is het salaris en tarief van een Verkoopadviseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Verkoopadviseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Verkoopadviseur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Verkoopadviseur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl