Aftersales manager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Aftersales manager?

Een aftersales manager is verantwoordelijk voor diverse werkzaamheden die te maken hebben met klantencontact en klanttevredenheid, nadat een verkoop of deal gesloten is. Het maakt verder niet uit of dit een verkoop of deal betreft tussen bedrijven of particulieren. De werkzaamheden van een aftersales manager hebben veel weg van de werkzaamheden van een accountmanager, omdat ze ook te maken heeft met klantenrelaties. Voor bedrijven is het belangrijk om ook na een verkoop of deal een goede relatie te onderhouden met de klant, omdat daaruit mogelijke nieuwe deals kunnen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan onderhoudscontracten voor bedrijfsauto's of aan de verkoop van nieuwe bedrijfsauto's over enkele jaren. Als aftersales manager ben je niet alleen een relatiemanager, maar ook een soort onderzoeker, omdat aftersales managers ook monitoren waar mogelijke verbeterpunten door het bedrijf toegepast kunnen worden. Daarnaast is de aftersales manager meestal verantwoordelijk voor vragen met betrekking tot garanties en het verhelpen van storingen, afhankelijk van het soort product. Als aftersales manager geef je meestal leiding aan de afdeling aftersales, afhankelijk van het soort bedrijf waar je werkzaam bent, omdat niet alle bedrijven gebruikmaken van een speciale afdeling aftersales. Binnen kleinere bedrijven kan er ook sprake zijn van één aftersales manager of medewerker. Eén van de belangrijkste taken als aftersales manager is het onderhouden van relaties en het tijdig informeren van relaties als dat nodig is. Denk bijvoorbeeld aan terugroepacties als het om auto's of machines gaat of aan het informeren over aankomend onderhoud. Ook behoort het informeren van klanten over nieuwe producten of modellen tot de verantwoordelijkheid van de aftersales manager. Andere belangrijke taken van een aftersales manager zijn het analyseren van klachten en het analyseren van rapportages. Met deze informatie kan een aftersales manager verbeterpunten voorstellen aan de directie of tips geven aan de verkoopafdeling, om toekomstige klachten te voorkomen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Aftersales manager

Wat is het salaris en tarief van een Aftersales manager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Aftersales manager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Aftersales manager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Aftersales manager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl