Vertegenwoordiger

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Vertegenwoordiger?

Een vertegenwoordiger is een commercieel medewerker die meestal werkzaam is in de buitendienst van bedrijven. Als vertegenwoordiger is het je taak om omzet te genereren door het actief benaderen van mogelijke nieuwe relaties. Daarnaast kan het de taak zijn van een vertegenwoordiger om bestaande relaties te onderhouden. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn, omdat bestaande relaties meestal behartigd worden door accountmanagers. Dit kan per bedrijf verschillen, omdat de functies vertegenwoordiger en accountmanager ook gecombineerd kunnen worden. Een vertegenwoordiger is in eerste instantie geen accountmanager. Het beroep vertegenwoordiger is een beroep met veel vrijheden, omdat je meestal veel onderweg zal zijn. Bijna alle commerciële bedrijven maken gebruik van vertegenwoordigers, die ingezet worden om producten of diensten te verkopen aan mogelijke nieuwe relaties. Het beroep vertegenwoordiger spreekt veel mensen aan om de vrijheid, maar het is niet voor iedereen geschikt. Dit omdat je als vertegenwoordiger over een sterke commerciële instelling moet beschikken. Daarnaast is het belangrijk dat je begrijpt hoe verkoopgesprekken gevoerd moeten worden. Het voeren van goede verkoopgesprekken is een vak apart, dat aangeleerd moet worden. Dit heeft vooral betrekking op het stellen van de juiste vragen. Als vertegenwoordiger ben je een belangrijke buitendienstmedewerker voor bedrijven, omdat het de taak is van de vertegenwoordigers om nieuwe relaties te creëren zodat de omzet van het bedrijf toeneemt. Dit betekent meestal dat de vertegenwoordiger doelgericht te werk gaat, door het benaderen van mogelijke klanten. Hoe een vertegenwoordiger mogelijke klanten benadert kan verschillen per vertegenwoordiger. Meestal zal de vertegenwoordiger eerst een afspraak maken. Er zijn ook vertegenwoordigers die onaangekondigd langs komen, maar over het algemeen zal dit niet in alle gevallen gewaardeerd worden. Als het gaat om het opbouwen van een duurzame relatie is het meestal aan te raden om eerst een afspraak te maken, zodat beide partijen zich kunnen voorbereiden.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Vertegenwoordiger

Wat is het salaris en tarief van een Vertegenwoordiger? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Vertegenwoordiger in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Vertegenwoordiger

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Vertegenwoordiger bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl