Lichttechnicus

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Lichttechnicus?

Een lichttechnicus is iemand die zich gespecialiseerd heeft in verlichtingstechnieken die toegepast worden tijdens voorstellingen, zoals theatervoorstellingen of concerten. Daarnaast kan een lichttechnicus werkzaam zijn voor de filmindustrie of verzorgt een lichttechnicus de verlichting voor modeshows of fotoshoots. Een lichttechnicus is dan ook werkzaam binnen de audiovisuele sector, dat naast licht ook betrekking heeft op geluid, echter is een lichttechnicus meestal alleen verantwoordelijk voor het verzorgen van de verlichting. Licht maakt artistiek gezien een belangrijk onderdeel uit van producties, omdat licht voor een belangrijk deel bijdraagt aan het gewenste resultaat en de uiteindelijke beleving van een voorstelling. Het bereiken van de juiste sfeer is in veel gevallen alleen mogelijk door het toepassen van de juiste verlichting. De inhoudelijke werkzaamheden van een lichttechnicus kunnen in het kort het beste omschreven worden als het bedienen van de lichtinstallatie of de lichtcomputer en het toepassen van speciale lichteffecten op het juiste moment. Ook het installeren van lichtinstallaties kan tot de werkzaamheden van een lichttechnicus behoren, afhankelijk van de werkgever en opdrachten. Het installeren van lichtinstallaties is aan te merken als specialistisch werk, omdat er vaak gebruikgemaakt zal worden van complexe lichtinstallaties. Het beroep lichttechnicus betreft een technisch beroep, waarbinnen creativiteit ook een belangrijke rol speelt. Een lichttechnicus is over het algemeen ook verantwoordelijk voor het maken van lichtplannen, waarbinnen precies is opgenomen welke verlichting er toegepast moet worden tijdens evenementen. Artistiek gezien is goede verlichting tijdens evenementen en andere voorstellingen onmisbaar. Een lichttechnicus kan verantwoordelijk zijn voor het belichten van mensen en voorwerpen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Lichttechnicus

Wat is het salaris en tarief van een Lichttechnicus? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Lichttechnicus in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Lichttechnicus

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Lichttechnicus bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl