Team Mijnzzp

Wat doet een Productieleider (televisie en film)?

Een productieleider of opnameleider is verantwoordelijk voor de vertaling van een artistiek idee (script) naar een daadwerkelijke opname. De belangrijkste taak van de productieleider is het coördineren en het ondersteunen van het productieproces. Dit doet een productieleider onder andere door het aansturen van het productieteam, dat meestal uit meerdere vaklieden bestaat, zoals acteurs, figuranten, cameramensen, setdressers en technische mensen, zoals geluidsmensen en lichttechnici. Daarnaast is een productieleider meestal verantwoordelijk voor de algemene voortgang van de productie en bewaakt hij of zij de deadline van de productie. Een andere benaming voor een productieleider is ook wel uitvoerend producent. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een productieleider het beste omschrijven als het plannen van alle opnames, inclusief het inplannen van alle acteurs en andere vaklieden die nodig zijn om de opnames te kunnen maken. Het is de productieleider die waakt over de planning, zodat producties niet uit kunnen lopen. Een productieleider kan dus ook gezien worden als manager, die er voor zorgt dat alles op de werkvloer verloopt zoals het hoort te verlopen. Het is de productieleider of de opnameleider, die hoofdverantwoordelijk is op de set. Een productieleider is ook betrokken bij de voorbereiding van opnames, bijvoorbeeld tijdens de repetities. Als productieleider ben je werkzaam binnen de media- en entertainmentsector. Welke taken een productieleider precies heeft kan verschillen per werkgever en opdracht, omdat een productieleider verantwoordelijk kan zijn voor zakelijke aspecten, die niet meteen met opnames te maken hebben. In de meeste gevallen is het zo dat deze taken toebehoren aan de zakelijk leider, zoals de producent. De producent is juist meer op de achtergrond werkzaam met het financieel mogelijk maken van producties. Zoals eerder omschreven kunnen de werkzaamheden van een productieleider wel verschillen per werkgever.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Productieleider (televisie en film)

Wat is het salaris en tarief van een Productieleider (televisie en film)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Productieleider (televisie en film) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Productieleider (televisie en film)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Productieleider (televisie en film) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl