Biotechnoloog

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Biotechnoloog?

Een biotechnoloog is gespecialiseerd in het gebruiken en toepassen van moderne technieken om biologie voor praktische doeleinden te gebruiken. Welke technieken een biotechnoloog precies zal toepassen is afhankelijk van de werkzaamheden van een biotechnoloog en is afhankelijk van de gekozen opleiding als biotechnoloog. Het beroep biotechnoloog komt in de praktijk voor op Hbo-niveau en op universitair niveau. In het kort komt het beroep biotechnoloog neer op het toepassen van technieken en technologie om bouwstoffen van mens, plant en dier te manipuleren door het uitvoeren van onderzoeken en proeven. De werkzaamheden van een biotechnoloog zullen in veel gevallen plaatsvinden in moderne laboratoria, die voorzien zijn van de meest moderne apparatuur. Biotechnologie komt tegenwoordig op veel manieren voor, omdat biotechnologie op een brede manier belangrijk is voor de mensheid. Denk bijvoorbeeld aan het kunnen beschermen van gewassen door het toepassen van genetische technologie. Enkele voorbeelden van biotechnologie zijn het veredelen van planten, het fokken van dieren, het ontwikkelen van nieuwe of bestaande medicijnen en het ontwikkelen van nieuwe levensmiddelen. Deze werkzaamheden kunnen onder andere uitgevoerd worden door DNA te analyseren en te modificeren. Daarnaast spelen binnen de biotechnologie micro-organismen een grote rol. Denk hierbij aan processen om micro-organismen stoffen om te laten zetten voor de voedingsindustrie en waterzuivering. Biotechnologie moet verder wel heel breed gezien worden, omdat ook simpele fermentatie aangemerkt kan worden als biotechnologie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het laten gisten van bier of aan het maken van kaas. Het is vooral de moderne biotechnologie waarbinnen gebruikt gemaakt wordt van hoogwaardige technieken om DNA-fragmenten opnieuw te combineren.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Biotechnoloog

Wat is het salaris en tarief van een Biotechnoloog? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Biotechnoloog in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Biotechnoloog

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Biotechnoloog bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl