Bouwfysicus

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Bouwfysicus?

Een bouwfysicus is een ingenieur en/of wetenschapper die zich gespecialiseerd heeft in bouwfysica. Bouwfysica heeft betrekking heeft op energiegebruik, warmte, geluid, vocht, licht, lucht en brandveiligheid van gebouwen. Bouwfysica is over het algemeen van toepassing op nieuwe gebouwen, maar het kan ook toegepast worden bij bestaande gebouwen. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een bouwfysicus omschrijven als het (re)creëren van een gezonde en prettige leef- of werkomgeving met betrekking tot gebouwen. Bouwfysica is dan ook de toegepaste wetenschap die zich bezighoudt met het binnenklimaat van gebouwen. Vooral het vermijden van een slecht thermisch en/of akoestisch leefklimaat en comfort in gebouwen is belangrijk als we spreken van bouwfysica. Een bouwfysicus zal in de meeste gevallen vroegtijdig betrokken worden bij het ontwerpproces van gebouwen om samen met andere bouwkundigen goede oplossingen te vinden, zodat er achteraf geen problemen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan het overleggen met een architect om koudebruggen te voorkomen. Een koudebrug is een thermische brug waarbij kou van buiten naar de binnenzijde zal trekken, wat geen prettig leefklimaat zal opleveren. Ook met betrekking tot geluidsisolatie kan een bouwfysicus helpen, door de juiste bouwmaterialen te selecteren, die problemen voorkomen. De inhoudelijke werkzaamheden van een bouwfysicus hebben over het algemeen een sterk adviserend karakter. Daarnaast zal de bouwfysicus over het algemeen regelmatig op de bouwlocatie aanwezig zijn om de voortgang van alle werkzaamheden te controleren. Ook het controleren van bouwvoorschriften en andere wet- en regelgeving met betrekking tot bouwfysica behoort over het algemeen tot de verantwoordelijkheid van de bouwfysicus. Het beroep bouwfysicus is aan te merken als een belangrijk beroep, omdat bouwfysica tegenwoordig erg belangrijk is.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Bouwfysicus

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Bouwfysicus

Wat is het salaris en tarief van een Bouwfysicus? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bouwfysicus in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Bouwfysicus

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Bouwfysicus bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl