Matrijzenmaker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Matrijzenmaker?

Een matrijzenmaker is verantwoordelijk voor het maken en opbouwen van matrijzen. Het maken van matrijzen en het opbouwen is precisiewerk en kan erg complex zijn. Een matrijzenmaker is ook verantwoordelijk voor de laatste fine tuning van matrijzen. Denk hierbij aan het polijsten van matrijzen, zodat ze precies voldoen aan de specificaties. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een matrijzenmaker het beste omschrijven als het opbouwen van matrijzen, die uiteindelijk gebruik worden om vormen te kunnen gieten. Het is niet zo dat een matrijzenmaker per definitie verantwoordelijk hoeft te zijn voor het maken van matrijzen. Het maken van matrijzen kan ook tot de verantwoordelijkheid behoren van een gereedschapsmaker. In dat geval is een matrijzenmaker alleen verantwoordelijk voor het opbouwen van matrijzen. Dit is meestal het geval als we spreken van complexe matrijzen. Het ontwerpen en maken van matrijzen betreft zeer technische en complexe werkzaamheden, die enkele maanden in beslag kunnen nemen. Matrijzen komen binnen de maakindustrie op veel verschillende manier voor, omdat matrijzen het mogelijk maken om producten in massa te produceren. Het is denkbaar dat een matrijzenmaker verantwoordelijk is voor andere werkzaamheden, maar dit kan per matrijzenmaker verschillen. Een matrijzenmaker kan ook een gereedschapsmaker zijn, en dus gecombineerde werkzaamheden uitvoeren. Bij grote complexe matrijzen wordt dit over het algemeen overgelaten aan gespecialiseerde matrijzenmakers. Het is meestal ook de matrijzenmaker, die de uiteindelijke matrijzen zal testen op nauwkeurigheid en verdere specificaties. Andere werkzaamheden van een matrijzenmaker kunnen zijn het onderhouden en reviseren van bestaande matrijzen. Matrijzen worden in veel gevallen gebruikt voor het spuitgieten van voorwerpen. Een matrijzenmaker is werkzaam binnen de fijnmetaal-bewerking. Een matrijzenmaker heeft te maken met hoogwaardige technologie.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Matrijzenmaker

Wat is het salaris en tarief van een Matrijzenmaker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Matrijzenmaker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Matrijzenmaker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Matrijzenmaker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl