Gereedschapmaker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Gereedschapmaker?

Een gereedschapmaker is een metaalbewerker die gespecialiseerd is in het maken van stempels en matrijzen, die gebruikt worden om metalen of kunststof onderdelen te maken. Als gereedschapmaker is het kunnen werken met moderne machines belangrijk, omdat het om precisie werkzaamheden gaat. Denk bijvoorbeeld aan maken van matrijzen, die gebruikt worden door de maakindustrie. Deze matrijzen moeten op de honderdste millimeter nauwkeurig zijn. Het is de gereedschapmaker die het mogelijk maakt dat producten gemaakt kunnen worden door het maken van gereedschap. Het ontwerpen en maken van gereedschap is een complex proces, dat in sommige gevallen enkele maanden in beslag kan nemen afhankelijk van het gereedschap. Als gereedschapmaker maak je gebruik van een werktekening, waarbinnen alle specificaties zijn opgenomen van het te ontwikkelen gereedschap. Het werken volgens de werktekening is belangrijk, omdat het gereedschap moet voldoen aan strenge richtlijnen. Deze richtlijnen hebben niet alleen betrekking op de afmetingen, omdat ook andere factoren belangrijk zijn, zoals de hardheid van de materialen en de scherpheid van materialen. In alle gevallen is een gereedschapmaker verantwoordelijk voor het maken van precisie onderdelen, die gebruikt worden door verschillende fabrikanten. Als gereedschapmaker heb je veel te maken met frezen, draaien en slijpen om gereedschap te kunnen maken. Ook het opbouwen van losse onderdelen tot een matrijs kan tot de verantwoordelijkheid behoren van de gereedschapmaker. Andere werkzaamheden van een gereedschapmaker zijn het onderhouden of repareren van gereedschappen. Het beroep gereedschapmaker is een beroep dat bij je moet passen, omdat een gereedschapmaker zeer nauwkeurig moet kunnen werken. Het zijn de gereedschapmakers die ervoor zorgen dat fabrikanten producten in massa kunnen produceren. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van gereedschap voor het maken van flessen, auto-onderdelen en plastic voorwerpen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Gereedschapmaker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Gereedschapmaker

Wat is het salaris en tarief van een Gereedschapmaker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Gereedschapmaker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Gereedschapmaker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Gereedschapmaker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl