Fleet manager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Fleet manager?

Een fleet manager is verantwoordelijk voor het beheren van voertuigen binnen de organisatie. Ook de aankoop en verkoop van voertuigen kan tot het takenpakket behoren van een fleet manager, inclusief het afsluiten van leasecontracten als voertuigen geleased worden. In het kort kunnen we stellen dat de fleet manager verantwoordelijk is voor het wagenpark van een bedrijf of organisatie. Een fleet manager is meestal werkzaam voor de grotere bedrijven, die gebruikmaken van veel verschillende soorten voertuigen. De taken van een fleet manager houden meer in dan alleen het beheren van de vloot. Denk bijvoorbeeld ook aan het monitoren van het brandstofgebruik en aan het monitoren van het rijgedrag van de bestuurders. Maar ook het inplannen van onderhoud en het overleggen met andere belanghebbenden, zoals verzekeringsmaatschappijen of leveranciers, behoort meestal tot de werkzaamheden van de fleet manager. De werkzaamheden van een fleet manager zijn aan te merken als belangrijke werkzaamheden, omdat het wagenpark voor bedrijven, organisaties en overheden belangrijk is. In het kort kunnen we de taken van een fleet manager het beste omschrijven als het beheren van de voertuigen binnen de bedrijfsvloot. Fleet management heeft niet alleen betrekking op auto's maar ook op andere voertuigen, zoals bestelwagens en vrachtwagens. Goede fleet management draagt ook bij aan kostenreductie van transport en logistiek. Een andere benaming voor een fleet manager is soms ook wel mobiliteitsmanager of wagenparkbeheerder. De diverse taken en werkzaamheden van een fleet manager moeten niet onderschat worden, omdat de belangen groot kunnen zijn. Deze belangen hebben niet alleen betrekking op de aankoop van voertuigen. Denk hierbij ook aan het strategisch inkopen van banden of andere onderdelen, zodat kosten bespaard worden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Fleet manager

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Fleet manager

Wat is het salaris en tarief van een Fleet manager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Fleet manager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Fleet manager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Fleet manager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl