Drogist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Drogist?

Een drogist is een filiaalmanager of eigenaar van een drogisterij, waarbinnen verschillende medicinale en chemische producten verkocht worden. Omdat binnen een drogisterij medicinale en chemische producten verkocht worden moet een drogist over een speciaal vakdiploma beschikken en aanwezig zijn in de drogisterij. Als een drogist tijdelijk niet aanwezig is moet er een assistent-drogist aanwezig zijn, die beschikt over de vakopleiding assistent-drogist. De reden hiervoor is dat er binnen een drogisterij zogenaamde zelfzorggeneesmiddelen verkocht worden, die om de nodige vakkennis vragen. Deze vakkennis heeft vooral betrekking op het verplicht moeten adviseren van klanten, die vragen hebben over zelfzorggeneesmiddelen. Het is binnen Nederland niet toegestaan om te werken als drogist of als assistent-drogist zonder dat je beschikt over de vakopleiding drogist of assistent-drogist. Tijdens de vakopleiding leer je onder andere passend zelfzorgadvies te verstrekken, zoals bij pijn- en koortsklachten en bij maag- en darmklachten. Een drogist is geen apotheek, echter worden er binnen een drogisterij wel veel producten verkocht, die aan te merken zijn als geneesmiddel. Dit betreft in alle gevallen geneesmiddelen die zonder recept vrij te verkrijgen zijn. Binnen een drogisterij worden ook andere producten verkocht, die verder niks met geneesmiddelen te maken hebben. Een drogist moet dus over een speciale vakopleiding beschikken om te mogen werken als drogist. In algemene zin is een drogist werkzaam binnen de detailhandel en verschillen de werkzaamheden niet met de werkzaamheden van andere middenstanders. Als drogist is het belangrijk dat je beschikt over een commerciële instelling en heb je te maken met verschillende verkoopmedewerkers. Het zijn alleen de verkoopmedewerkers die beschikken over het speciale vakdiploma, die mogen adviseren over zelfzorggeneesmiddelen. Als drogist is het verplicht dat je jaarlijks nascholing volgt met betrekking tot de zelfzorggeneesmiddelen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Drogist

Wat is het salaris en tarief van een Drogist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Drogist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Drogist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Drogist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl