Team Mijnzzp

Wat doet een Versnellingsbakspecialist?

Een versnellingsbakspecialist is een monteur en revisietechnicus, die zich gespecialiseerd heeft in het onderhouden, repareren en reviseren van versnellingsbakken. In de meeste gevallen betreft dit gecompliceerde versnellingsbakken, zoals automatische versnellingsbakken en halfautomatische versnellingsbakken (semi-automaten), die verschillende vormen van onderhoud en revisie nodig kunnen hebben als er problemen ontstaan. Moderne versnellingsbakken zijn complex, waardoor er relatief gezien makkelijk storingen kunnen ontstaan. Een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van een versnellingsbakspecialist is de elektronica, omdat de meeste moderne versnellingsbakken elektronisch aangestuurd worden. Het onderhouden, repareren of reviseren van versnellingsbakken is specialistenwerk, dat alleen uitgevoerd kan worden door gespecialiseerde versnellingsbakspecialisten, die gebruik mogen maken van de benodigde software. De software van versnellingsbakken is in de meeste gevallen alleen in te lezen als iemand hiervoor toestemming heeft van de fabrikant of dealer. Zonder de benodigde licentie om software in te kunnen lezen zal een versnellingsbak niet werken bij moderne auto's of andere voertuigen. Deze maatregel is niet alleen ingevoerd om het dealerschap te beschermen, maar is ook een belangrijke anti-diefstalmaatregel. Met andere woorden is het niet mogelijk om een versnellingsbak afkomstig van diefstal te installeren, omdat deze niet zal werken zonder de juiste software. De auto zal de versnellingsbak niet herkennen en zal dan niet werken. Het inlezen van een versnellingsbak is in veel gevallen alleen mogelijk bij de dealer of bij een erkend bedrijf dat toestemming heeft van de dealer. Vooral de automatische versnellingsbakken maken gebruik van gecompliceerde elektronica met betrekking tot de aansturing. Als versnellingsbakspecialist heb je te maken met verschillende versnellingsbakken, waardoor een versnellingsbakspecialist over brede technische kennis moet beschikken.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Versnellingsbakspecialist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Versnellingsbakspecialist

Wat is het salaris en tarief van een Versnellingsbakspecialist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Versnellingsbakspecialist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Versnellingsbakspecialist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Versnellingsbakspecialist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl