Content manager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Content manager?

Een content manager geeft leiding aan de marketingafdeling of andere afdeling, die verantwoordelijk is voor het maken en plaatsen van content. Als content manager geef je over het algemeen leiding aan één of meerdere redacteuren of tekstschrijvers. De belangrijkste werkzaamheden van een content manager zijn het aansturen van de verschillende medewerkers, het controleren van de content en het beheren van de websites of bedrukte media qua huisstijl. Ook eventuele videofilmpjes en foto's die gebruikt worden bij de content vallen onder de verantwoordelijkheid van de content manager. Een content manager geeft dus sturing en leiding aan één of meerdere webredacteuren of andere medewerkers. Een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van een content manager is het redigeren van teksten als dat nodig is en het houden van toezicht. Het houden van toezicht heeft voornamelijk betrekking op de huisstijl (vormgeving) van internetartikelen en bedrukte media. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een bepaalde website of bedrukte media op jongeren gericht is en dat de gebruikte content en vormgeving bij deze doelgroep moet aansluiten. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een content manager het beste omschrijven als het beheren en toezien op informatie. Het beroep content manager moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een content manager actief kan zijn voor verschillende soorten bedrijven en organisaties, waarbinnen content belangrijk is. Content is niet alleen binnen de marketing belangrijk. Tegenwoordig zal een content manager in veel gevallen te maken hebben met het internet. Dit neemt niet weg dat er ook sprake kan zijn van gedrukte content. Zoals eerder omschreven heeft content niet alleen betrekking op geschreven content. Ook foto's en filmpjes kunnen aangemerkt worden als content.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Content manager

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Content manager

Wat is het salaris en tarief van een Content manager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Content manager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Content manager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Content manager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl