Demonstratiemedewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Demonstratiemedewerker?

Een demonstratiemedewerker is een product demonstrateur, die tijdelijk op locatie actief is om één of meerdere producten te demonstreren. Deze demonstraties worden gegeven om het publiek beter bekend te maken met nieuwe producten of om bestaande producten onder aandacht te brengen bij het publiek. Dit laatste kan bijvoorbeeld nodig zijn als een bepaald product een andere naam of verpakking gekregen heeft. Een demonstratiemedewerker kan ook gezien worden als promotiemedewerker, met het belangrijke verschil dat een demonstratiemedewerker ook producten demonstreert aan de bezoekers. Wat een demonstratiemedewerker precies demonstreert kan verschillen per opdracht en organisatie waarvoor de demonstratiemedewerker werkzaam is. De werkzaamheden van een demonstratiemedewerker zijn over het algemeen niet moeilijk, echter kan het wel belangrijk zijn dat een demonstratiemedewerker over commerciële vaardigheden beschikt met betrekking tot het kunnen verkopen van producten. Het is niet zo dat alle demonstratiemedewerkers verantwoordelijk zijn voor verkoopwerkzaamheden, omdat dit per demonstratiemedewerker kan verschillen. Het beroep demonstratiemedewerker moet dan ook vrij algemeen gezien worden, omdat een demonstratiemedewerker per opdracht verantwoordelijk kan zijn voor verschillende werkzaamheden. Daarnaast kan het belangrijk zijn dat een demonstratiemedewerker beschikt over bepaalde kennis. Denk bijvoorbeeld aan demonstratiemedewerkers die werkzaam zijn in een supermarkt. In dat geval is het belangrijk dat een demonstratiemedewerker kennis heeft van koken en het hygiënisch werken. De meeste winkelketens die gebruikmaken van demonstratiemedewerkers huren een bureau in voor de werkzaamheden, die namens de winkelketen werkzaam zijn binnen verschillende winkels. Het demonstreren van producten komt binnen de detailhandel en de levensmiddelenbranche redelijk veel voor.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Demonstratiemedewerker

Wat is het salaris en tarief van een Demonstratiemedewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Demonstratiemedewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Demonstratiemedewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Demonstratiemedewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl