Bioloog

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Bioloog?

Een bioloog is een onderzoeker of wetenschapper die zich bezighoudt met biologie. In veel gevallen zal een bioloog op wetenschappelijk niveau onderzoek uitvoeren, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn, omdat het beroep bioloog op verschillende niveaus voorkomt. Biologie heeft betrekking op levende wezens, levensvormen en levensverschijnselen. Een bioloog is dus gespecialiseerd in het bestuderen van levende organismen en de natuur. Het vakgebied biologie is breed te noemen en kan verschillende onderzoeksgebieden bevatten, die per bioloog kunnen verschillen. Waar een bioloog precies zal werken en wat deze precies zal doen kan dan per bioloog verschillen. Een andere benaming voor biologie is ook wel natuurwetenschap. De grondslagen van biologie zijn de celtheorie, de evolutietheorie en de materialistische verklaring van leven. Binnen het vakgebied en de opleiding biologie zijn de vakken scheikunde, natuurkunde en wiskunde erg belangrijk. Biologie is dus de natuurwetenschap, die zich richt op levende organismen, levensvormen en levensverschijnselen. Biologie komt in de praktijk op veel manieren voor, zoals binnen de milieuwetenschap, de mariene biologie en de moleculaire genetica. Het belang van biologie is niet te onderschatten, omdat alle problemen van de mensheid wel biologische aspecten bevatten, zoals duurzame energieproductie, broeikaskassen en genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen. De inhoudelijke werkzaamheden van een bioloog zijn niet zomaar te benoemen, omdat dit geheel afhankelijk is van de soort studie en de uiteindelijke werkgever. Een bioloog kan bijvoorbeeld veel buiten werkzaam zijn voor onderzoek maar ook in een laboratorium werkzaam zijn. Daarnaast is het prima denkbaar dat een bioloog verantwoordelijk is voor een biologische laboratorium- en veldonderzoeken. Het beroep bioloog moet dus vrij algemeen gezien worden, omdat er veel specialisaties zijn als bioloog.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Bioloog

Wat is het salaris en tarief van een Bioloog? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bioloog in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Bioloog

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Bioloog bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl