Crisismanager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Crisismanager?

Een crisismanager is een manager die verantwoordelijk is voor het voorkomen van acute noodsituaties of dreigende noodsituaties, die de bedrijfsvoering op een ernstige manier kunnen beïnvloeden. Een andere benaming voor een crisismanager is ook wel crisisbeheersing. Een crisismanager is dus niet alleen werkzaam tijdens een crisis, maar heeft ook de grote verantwoordelijkheid om een crisis te voorkomen en dus te bepalen wat de eventuele risico's zijn binnen het bedrijf. Dit kunnen zowel kleine risico's als grote risico's betreffen. Denk bijvoorbeeld aan hoe een bedrijf omgaat met een virusaanval of met een mogelijke brand. Het is de crisismanager die verantwoordelijk is voor het analyseren van alle mogelijke risico's inclusief het bedenken van alle noodmaatregelen. In het kort omschreven is de crisismanager dus verantwoordelijk voor het bedenken van maatregelen om de orde te kunnen handhaven in periode van chaos. Crisismanagement kan het beste omschreven worden als het uitwerken van systematische maatregelen om een organisatorische crisis te voorkomen dan wel te kunnen beheersen. Over het algemeen kan een crisis het beste omschreven worden als een acute noodsituatie, waarbinnen de bedrijfsvoering ernstige schade kan oplopen. In de meeste gevallen kenmerkt een crisis zich door het verrassingselement, de grote mate van onzekerheid, de substantiële dreiging en de korte beslissingstermijnen, die hiermee gepaard gaan. Met andere woorden is het voor bedrijven en andere soorten organisaties heel belangrijk om gebruik te kunnen maken van een draaiboek, waarbinnen alle benodigde maatregelen zijn opgenomen. Het beroep crisismanager moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat niet alle organisaties op dezelfde manier te maken hebben met risico's. Het is denkbaar dat binnen bepaalde organisaties de functie crisismanager aangemerkt kan worden als aanvullende functie.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Crisismanager

Wat is het salaris en tarief van een Crisismanager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Crisismanager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Crisismanager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Crisismanager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl